<strong>ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ</strong>

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

8 Ιανουαρίου 2016

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ίσων ευκαιριών, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της δυτικής εκπαίδευσης με υψηλά πρότυπα ποιότητας και διεθνή φιλοσοφία.

Θεωρείται σήμερα το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου και στεγάζεται σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Λευκωσία.

Η πανεπιστημιούπολη απαριθμεί 15 κτίρια. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το μόνο μη κρατικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που προσφέρει αληθινή εμπειρία πανεπιστημιούπολης. Στο σύνολο τους, πανεπιστήμιο και συνδεδεμένες μονάδες, απαριθμούν 19 κτήρια σε ΚύπροΕλλάδα και Ρουμανία.

Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας πήρε την άδεια ως Πανεπιστήμιο το 2007 και προχώρησε σε μία επέκταση του κεντρικό κτιρίου και στην ανοικοδόμηση άλλων 5 κτιρίων με συνολική κάλυψη 7,322 τ.μ. Αυτή η επιπλέον χωρητικότητα ήταν εν μέρει απαραίτητη λόγω του αυξημένου αριθμού προσφερόμενων προγραμμάτων, για να παρέχει πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες / εργαστήρια / αίθουσες διδασκαλίας και να φιλοξενήσει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Συνολικά δηλαδή το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας απαριθμεί 15 κτίρια66 αίθουσες60 εργαστήρια και studio και καλύπτει έκταση 33.320 τ.μ

Το Πανεπιστήμιο εργοδοτεί παραπάνω από 200 καθηγητές πλήρους απασχόλησης, 90% των οποίων είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, διασφαλίζοντας έτσι ένα περιβάλλον μάθησης που είναι ταυτόχρονα οικείο και ποιοτικό, εφάμιλλο μερικών από των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο.

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει αυξήσει ραγδαία τη συλλογή της, με την προσθήκη 20.000 νέων βιβλίων, 39 βάσεων δεδομένων και 700 ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books). Επιπλέον, εξασφάλισε πρόσβαση σε 4.000 ηλεκτρονικά περιοδικά από τους (πλήρη κείμενα) Elsevier και Wiley, αναβάθμισε τον on-line κατάλογο Aleph, εγκατέστησε τη δικτυακή ερευνητική πύλη MetaLib, τον λογισμικό πράκτορα διασύνδεσης πηγών SFX και το λογισμικό RefWorks. Επίσης, δημιούργησε Παιδικό Αναγνωστήριο. Όσον αφορά τη δικτύωση μεταξύ βιβλιοθηκών, συμμετέχει στον Συλλογικό Κατάλογο Κυπριακών Βιβλιοθηκών, σε Υπηρεσία Δανειστικής Βιβλιοθήκης μαζί με τα άλλα 3 μη κρατικά πανεπιστήμια, μια μικρή κοινοπραξία και στην ΚΕΒΕΠ (Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων – Επιστημών Πληροφόρησης). Άλλες δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης είναι η διοργάνωση συχνών εργαστηρίων κατάρτισης και ομάδων χρηστών, και η ετήσια ενημέρωση όλων των βάσεων δεδομένων.

[vsw id=»jsA-RwQ_X1I» source=»youtube» width=»425″ height=»344″ autoplay=»no»]

Το Πανεπιστήμιο επιδιώκει την αριστεία στην εκπαίδευση μέσα από υψηλά πρότυπα διδασκαλίας, σ’ ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που διαρκώς βελτιώνεται. Πέρα από τη διδασκαλία στις αίθουσες, το Πανεπιστήμιο προσφέρει στους σπουδαστές την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως είναι οι φοιτητικές λέσχες, ο αθλητισμός, οι δημόσιες διαλέξεις και σεμινάρια.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει ενεργά σε ευρωπαϊκά και τοπικά ερευνητικά προγράμματα ως εταίρος και ως συντονιστικός φορέας. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο έχει πάρει έγκριση για Πανεπιστημιακό Χάρτη Erasmus και συμμετέχει επίσημα στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων (ECTS). Το Πανεπιστήμιο συμμετέχει επίσης ενεργά στην κοινότητα με εκστρατείες για διάφορους σκοπούς, όπως η προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος. Σε αναγνώριση αυτού του έργου το ίδρυμα έχει λάβει το διεθνούς κύρους βραβείο Ηνωμένων Εθνών «Global 500”. Άλλα παραδείγματα κοινωφελούς εργασίας περιλαμβάνουν εκστρατείες για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο και τη συγκέντρωση κεφαλαίων για ευγενείς σκοπούς. Μόνιμη δέσμευση του Πανεπιστημίου είναι και η βοήθεια που παρέχεται από καθηγητές σε τροφίμους των φυλακών που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στους τομείς της πληροφορικής, της τέχνης και της ψυχολογίας.

 

Μεταπτυχιακά Εξ’ αποστάσεως από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας

Leukosias-25-metaptixiaka-600x400px-site

Το Πανεπιστήμιο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, παρέχει 25 προγράμματα Μεταπτυχιακών σπουδών εξ’ αποστάσεως, στην Ελληνική γλώσσα, με πλήρη αναγνώριση από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμα των Ελληνικών Α.Ε.Ι. Τα Μεταπτυχιακά Εξ’ Αποστάσεως που προσφέρονται είναι τα εξής:

 

Διάρκεια Σπουδών – Διαδικασίας Εκπαίδευσης

 • Η Διάρκεια Σπουδών είναι από 3 έως 9 ακαδημαϊκά εξάμηνα
 • H Γλώσσα Διδασκαλίας είναι η Ελληνική ή η Αγγλική.
 • Όλα τα Μεταπτυχιακά είναι αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
 • Τα μαθήματα γίνονται εξ’ αποστάσεως με Ασύγχρονη Εκπαίδευση χωρίς να απαιτηθεί καμία παρουσία στην Κύπρο.
 • Οι σπουδαστές χωρίζονται σε ολιγομελείς ομάδες (μικρές εκπαιδευτικές τάξεις)
 • Υπάρχει Εκπαιδευτικός Σύμβουλος για κάθε σπουδαστή που τον κατευθύνει στο μεταπτυχιακό και επικοινωνεί μαζί του με σύγχρονο σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
 • Τα μαθήματα πέραν των εργασιών εξετάζονται με γραπτές εξετάσεις, που γίνονται μια φορά το εξάμηνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.
 • Σε περίπτωση αποτυχίας στις γραπτές εξετάσεις οι φοιτητές επανεξετάζονται δωρεάν.
 • Το κόστος πληρώνεται σε μηνιαίες δόσεις (από 16 έως 36)
 • Η έναρξη των προγραμμάτων είναι τον Οκτώβριοκαι τον Φεβρουάριο

 

Μεταπτυχιακά Δια ζώσης

Το Πανεπιστήμιο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, προσφέρει τα παραπάνω Μεταπτυχιακά εξ’ αποστάσεως και με φυσική παρουσία (Δια ζώσης) στην Ελληνική γλώσσα, με πλήρη αναγνώριση από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμα των Ελληνικών Α.Ε.Ι.

Εκτός όμως από αυτά που προσφέρονται και εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπάρχουν και μεταπτυχιακά που προσφέρονται μόνο Δια ζώσης.

Τα Μεταπτυχιακά που προς το παρόν προσφέρονται μόνο Δια ζώσης είναι τα εξής:

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τα προσφερόμενα μεταπτυχιακά πατήστε εδώ.

 

Προπτυχιακά Δια ζώσης

Το Κυπριακό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (δηλ. παρακολουθώντας στην Κύπρο) όπως: Νομική, ΙατρικήΦαρμακευτική, ΦυσικοθεραπείαΝοσηλευτική, Αρχιτεκτονική, Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Λογιστική, Επιστήμη του Αθλητισμού, Μαθηματικά, ΒιολογίαΚαλές Τέχνες, Μουσική, Χορός, Ψυχολογία, Δημοτική Εκπαίδευση και άλλες 40 ειδικότητες αναγνωρισμένες από το ΔΟΑΤΑΠ.

Τα προπτυχιακά είναι όλα αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ.

Στην Κρήτη βρίσκεται το Γραφείο Εκπροσώπων του Πανεπιστημίου και λειτουργεί ως επίσημο κέντρο ενημέρωσης, διευθετώντας όλες τις διαδικασίες έγκρισης και εγγραφής των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο.

 

Προπτυχιακά εξ’ αποστάσεως

Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών εξ αποστάσεως (δηλ. παρακολουθώντας από οποιαδήποτε πόλη) τα οποία είναι τα εξής:

 • Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Πτυχίο, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως
 • Δημοτική Εκπαίδευση (Πτυχίο, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως
 • Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές (Πτυχίο, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων (Πτυχίο, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως (στην Ελληνική)
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων Τουρισμού, Αναψυχής και Οργάνωσης Εκδηλώσεων (BBA, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Κατεύθυνση: 1. Διεύθυνση Καζίνο, 2. Διεύθυνση Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, 3. Διεύθυνση Κέντρων Ευεξίας και Υγείας (BBA, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως
 • Κοινωνική Εργασία (Πτυχίο, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως (στην Αγγλική)
 • Κοινωνική Εργασία (Πτυχίο, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως (στην Ελληνική)
 • Λογιστική (Πτυχίο, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως
 • Προδημοτική Εκπαίδευση (Πτυχίο, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως

Με βάση την απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ με την οποία τα εξ αποστάσεως πτυχία που προς το παρόν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα είναι εκείνα τα οποία υπάρχουν παρόμοια και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, μέχρι στιγμής στην Ελλάδα αναγνωρίζονται τα εξής προπτυχιακά εξ αποστάσεως:

 • Διοίκηση Επιχειρήσεων (Πτυχίο, 4 έτη) – Εξ Αποστάσεως (στην Ελληνική)

Τα υπόλοιπα εξ’ αποστάσεως πτυχία που προσφέρει το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας αναγνωρίζονται στην Κύπρο και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τα προσφερόμενα προπτυχιακά πατήστε εδώ.

 

Διαδικασία Εγγραφής

Για να δείτε την Διαδικασία Εγγραφής για όλα τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών, πατήστε: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

 

Πληροφορίες – Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο Γραφείο Εκπροσώπων του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας στην Κρήτη στο

801-11-88-0-88 (από σταθερό / αστική χρέωση)
698-50-53-300 (από κινητό)

 

ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.unic-crete.gr

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<