Αυγενάκης: «Δίνουμε χώρο και εφόδια στην δημιουργικότητα και την ανάπτυξη των τουριστικών και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων»

Αυγενάκης: «Δίνουμε χώρο και εφόδια στην δημιουργικότητα και την ανάπτυξη των τουριστικών και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων»

3 Ιουλίου 2019

Συνάντηση είχε σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, κ. Μιχάλη Βλατάκη, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Ο Γραμματέας της ΝΔ, κατά την διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στην σημασία του τουριστικού τομέα στην οικονομία του νησιού και του νομού Ηρακλείου, σημειώνοντας πως «ο τουριστικός τομέας αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της Κρήτης, και συνιστά καταλύτη για την διαχρονική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας».

Ο κ. Αυγενάκης συνομίλησε με τους εκπροσώπους τους Συνδέσμου για τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας όσο αφορά τον τουριστικό τομέα, καθώς και τις συγκεκριμένες θέσεις της Παράταξης που στοχεύουν στον εκ νέου και ολιστικό επαναπροσδιορισμό του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, ώστε «μαζί να καταφέρουμε να κάνουμε το νησί μας τον νούμερο ένα προορισμό παγκοσμίως, ένα διεθνές λαμπερό brand τουρισμού, έναν προορισμό διαχρονικό».

Πιο αναλυτικά, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ για την μείωση της φορολογίας, που απασχολεί ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, κάτι το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα απελευθερώσει την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών». Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις εξής θέσεις της Νέας Δημοκρατίας:

• Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα, όπως μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
• Κατάργηση σταδιακά του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής αλληλεγγύης.
• Μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.
• Σύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς που θα αναβαθμίσουν και θα διευρύνουν το τουριστικό προϊόν, αλλά και με άλλες θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο ιατρικός τουρισμός, ο οινικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να λειτουργήσουν ως προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<