Κουράκης: «Το Ηράκλειο να γίνει Δήμος πρότυπο»

Κουράκης: «Το Ηράκλειο να γίνει Δήμος πρότυπο»

13 Φεβρουαρίου 2019

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση των βασικών αξόνων πολιτικής της.νέας δημοτικής κίνησης και την κοπή της πίτας της.

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα που φιλοξένησε την εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης του Γιάννη Κουράκη, στο ξενοδοχείο Ibis, στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε το όραμα της νέας δημοτικής κίνησης αλλά και τους βασικούς άξονες της πολιτικής της.

«Αποδείχθηκε ότι η αίθουσα ήταν πάρα πολύ μικρή για να μας χωρέσει. Η επόμενη συνάντηση μας θα είναι αλλού. Ας είναι το 2019 μια νέα αφετηρία για το αγαπημένο μας Ηράκλειο, για να υλοποιηθούν οι προσδοκίες μας.», είπε ο Γιάννης Κουράκης κατά την έναρξη της ομιλίας του.

«Εστιάζουμε στις προκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις ανάγκες των πολιτών -ανταποκριθηκαμε με συνέπεια στο ρόλο μας ως αντιπολίτευσης. «, τόνισε ο ίδιος και συνέχισε: «Προτείναμε βιώσιμες λύσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Έχουμε ορθή ανάγνωση των αναγκών, συνειδητή απόφαση να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις, απέναντι στη στασιμότητα. Από κάθε γειτονιά της πόλης αντλούμε ιδέες σκέψεις και προτάσεις για να ξεκινήσει μια αισιόδοξη και δημιουργική εποχή. »

Aκόμη, συμπλήρωσε: «Το διακύβευμα δεν επιτρέπει στεγανά που ούτε είχαμε, ούτε έχουμε, ούτε πρόκειται να αποκτήσουμε. Το Ηράκλειο πρέπει να πάει και θα πάει μπροστά! Πρέπει να δούμε με νηφαλιότητα και ρεαλισμό τις νέες δυνατότητες που δημιουργούνται. Για να κατακτήσουμε το μέλλον πρέπει να δημιουργούμε ένα Δημοτικό μέτωπο Κοινωνικής ανασυγκρότησης, να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι στην κοινή προσπάθεια, να είμαστε όλοι παρόντες στη νέα εποχή του Ηρακλείου, όλοι μαζί μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη δυναμική της πόλης».

«Επιδιώκουμε μια συλλογικότητα με αρχές και κανόνες . Δεν είμαστε παθητικοί αποδέκτες της Κεντρικής Πολιτικής. Επιδιώκουμε την υπέρβαση, είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη των νέων πρωτοβουλιών, με διαφάνεια θα τηρήσουμε την εμπιστοσύνη σας.Όραμα μας είναι η δημιουργία ενός μοναδικού ευρωμεσογειακου προορισμού, να γίνει η πόλη μας ένα οικονομικό αναπτυξιακό κέντρο, το Ηράκλειο μπορεί να γίνει ένας σύγχρονος δήμος».

Ο κ. Κουράκης έκανε λόγο για τρεις κύκλους ανάπτυξης ενώ αναφέρθηκε στην προώθηση της αισθητικής αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον 1ο κύκλο που αφορά στο να υπάρξει ένα δυναμικό, ελκυστικό και υψηλού επιπέδου ιστορικό κέντρο, στον 2ο που αφορά στον νέο αστικό χώρο, τις ποιοτικές γειτονιές, με αίσθηση κοινότητας και τους αναβαθμισμένους δημοσίους χώρους και στον 3ο που αφορά στον περαστικό χώρο με ζωντανή και εξελισσόμενη ύπαιθρο, με σύγχρονες υποδομές και ποιοτικές δραστηριότητες.

Τόνισε δε την χαρά του για την αναβάθμιση του ΤΕΙ και την ανάπτυξη μέσω της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ αναφέρθηκε σε έργα και παρεμβάσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Έκανε ακόμη λόγο για ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής. » Σύνθημα μας, ο άνθρωπος στο επίκεντρο!Σήμερα ανοίγουμε ένα δημόσιο κύκλο διαβούλευσης» , είπε.

Οι κύκλοι του προγράμματος με όνομα «Ηράκλειο 3.7.5 Ο άνθρωπος στο επίκεντρο» χαρακτηρίζουν , όπως τόνισε ο κ. Κουράκης , μία ανεξάρτητη δημοτική κίνηση, ανοιχτή σε ιδέες και προτάσεις, μακριά από εμάς η λάσπη.

«Επιδιώκουμε συγκλίσεις, συνθέσεις και συνεργασίες. Είναι βέβαιο ότι η πόλη μας θα έχει λαμπρό μέλλον, υπάρχουν πολλοί λόγοι να γυρίσουμε σελίδα. Το Ηράκλειο να γίνει Δήμος πρότυπο, τόπος δημιουργίας. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, το Ηράκλειο να γίνει δυνατή πόλη, δυνατός Δήμος ξανά», πρόσθεσε.

Πηγή: cretalive.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<