Μητσοτάκης: Μείωση φόρων από το 2020, καμία απόλυση στο Δημόσιο, καμία μείωση συντάξεων

Μητσοτάκης: Μείωση φόρων από το 2020, καμία απόλυση στο Δημόσιο, καμία μείωση συντάξεων

15 Ιουνίου 2019

Την απόφασή του να προχωρήσει σε μείωση φόρων από το 2020 με το φορολογικό νομοσχέδιο διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Στον προϋπολογισμό του 2020 θα υπάρχει η μείωση φόρων. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε τη μείωση» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για διατήρηση του αφορολογήτου, την πρώτη δόση της μείωσης φόρου των επιχειρήσεων, τον εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και τη μείωση του φόρου στα μερίσματα.

Παράλληλα επισήμανε ότι «θα πάω στους Ευρωπαίους και θα τους πω «σας ενδιαφέρει να πάρετε τα λεφτά σας και θα τα πάρετε από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορόληγηση».

«Έχω αρκετά δείγματα ότι μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση – και γι αυτό ζητώ ισχυρή εντολή -μπορεί να διαπραγματευθεί μείωση πλεονασμάτων» πρόσθεσε.

Απευθυνομενος, επίσης, στους συνταξιούχους είπε ότι «οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν κινδυνεύουν. Ό,τι μείωση έγινε, έγινε. Στους νέους συνταξιούχους θα ξαναδούμε την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου» ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι απόψεις Ξαφά δεν απηχούν θέσεις της ΝΔ»

Τόνισε, ακόμα, ότι «θα σεβαστώ τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για το νόμο Κατρούγκαλου» για τον οποίο είπε ότι είναι προβληματικός σε πολλές πτυχές του φέροντας ως παράδειγμα την προβληματική ανταποδοτικότητα,.

Για τον ΕΝΦΙΑ ξεκαθάρισε ότι η μείωση θα είναι της τάξης του 30% και μεσοσταθμικά θα αφορά όλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι «απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν».

Αντίθετα, είπε, «θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη. Πρώτα νοσηλευτές και μετά γιατροί, εκπαιδευτικοί ξεκινώντας με τον διαγωνισμό της ειδικής αγωγής που τρέχει και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είναι σήμερα όμηροι και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που θα πάνε όλοι στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ».

Ειδικά για την ομάδα ΔΕΛΤΑ εξέφρασε την πίστη του ότι «σε 3-6 μήνες μπορούμε να έχουμε περισσότερες μηχανές στο δρόμο» προσθέτοντας ότι «θα βρω τα 5 εκατ. που απαιτούνται για νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε 1 χρόνο θα έχουμε νέα περιπολικά».


Μιλώντας για τον κατώτατο μισθό ο κ. Μητσοτάκης είπε οτι «θέλουμε να αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό απο την αύξηση του ΑΕΠ. Με ανάπτυξη 4% η αύξηση θα είναι 8% και θα πάει στα 700 ευρώ».

Παράλληλα υπογράμισσε ότι «όσο δίνουμε στους επιχειρηματίες κίνητρα για να στηρίξουν τους εργαζόμενους τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τους εργαζομένους».

Με αφορμή, δε, την ομιλία του την Τρίτη στο ΣΕΒ είπε ότι θα διαμηνύσει στους επιχειρηματίες ότι «θα σας βοηθήσω αλλά έχω απαιτήσεις. Θέλω να είναι καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι, επενδύσεις, να μοιράζετε τα κέρδη με τους εργαζομένους, να επιστρέψετε τις εταιρικές τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα».

Με αφορμή, δε, τα οικονομικά ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «επιμένουν να βάουν στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει και ακολουθούν στρατηγική Fake news».

«Είναι αδιανοητο σε μια δημοκρατία το αντίπαλο κόμμα το μόνο που ασχολείται είναι να διαστρερλώνει τα λεγόμενά μου» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<