Τι έχει υποσχεθεί για επιδόματα και ΚΕΑ ο νέος πρωθυπουργός

Τι έχει υποσχεθεί για επιδόματα και ΚΕΑ ο νέος πρωθυπουργός

7 Ιουλίου 2019

Σε συνεντεύξεις του σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ κατά την προεκλογική περίοδο, ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στα επιδόματα και το ΚΕΑ.

Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει:

«Εγγυώμαι τις κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των συνταξιούχων»

Ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική οικονομία. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι πολλές καλές νέες δουλειές, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα. Δεν αρκεί να δημιουργήσουμε μόνο νέες θέσεις, αλλά να έχουμε και προγράμματα κατάρτισης. Το ζήτημα των δεξιοτήτων είναι κομβικής σημασίας. Για όλα αυτά μόνο η ΝΔ μιλάει, επισήμανε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της ασφάλισης, τόνισε ότι ο ίδιος εγγυάται τις κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των συνταξιούχων και πρόσθεσε: Ο ιδιωτικός χαρακτήρας αφορά μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, εποπτευόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μιλάμε για αυστηρά εποπτευόμενη αγορά και μεγαλύτερο έλεγχο του νέου ασφαλισμένου ως προς τον δικό του ατομικό κουμπαρά. Οι παλιές συντάξεις είναι εγγυημένες. Θα υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις να χρηματοδοτήσουμε πλήρως τις υφιστάμενες συντάξεις. Οι τεχνοκράτες αυτό το έχουν λύσει. Σχετικά με το debate ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «οι πολίτες θέλουν να ακούσουν το σχέδιό μου για την επόμενη ημέρα. Αυτό προσπάθησα να κάνω. Να εξηγήσω πως θα κάνω τις ζωές τους καλύτερες. Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με τον κ. Τσίπρα σε ένα επίπεδο που έχει κουράσει».

«Δεν θα κόψουμε κανένα από τα επιδόματα»

Δεν θα κόψουμε κανένα από τα επιδόματα. Αντιθέτως η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ενισχύσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους δινόταν στο τέλος του χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε 3 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, για το 2019. Το 2020 πρόθεσή μας είναι να το διατηρήσουμε, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Για το 2019 πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος δεν υπάρχει. Θα επαναφέρω όμως συνολικά τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα εφαρμοστούν από 1.1.2020, επανέλαβε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Περισσότεροι τα επιδόματα»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με όσους λαμβάνουν επιδόματα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί που σήμερα δεν ανήκουν στους δικαιούχους και προανήγγειλε διεύρυνση των κριτηρίων, ώστε να έχουν περισσότεροι αδύναμοι πολίτες την πρόσβαση σε αυτά. Ακόμα, προανήγγειλε την αύξηση του ποσού για επίδομα αλληλεγγύης στο 1 δις ευρώ, στο πλαίσιο του κοινωνικού επιδόματος που έδινε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση έως το 2014.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<