Τσίπρας: Εξετάζουμε αύξηση της εθνικής σύνταξης κατά 50 ευρώ

Τσίπρας: Εξετάζουμε αύξηση της εθνικής σύνταξης κατά 50 ευρώ

23 Μαΐου 2019

«Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ένα σχέδιο ελάφρυνσης και το 2019, βάσει των δυνατοτήτων της οικονομίας, των προβλέψεων της Eurostat για τα πλεονάσματα του 2018, αλλά και της πορείας του επόμενου έτους».

Όσον αφορά τα φαινόμενα βίας, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την καταπολέμησή τους και παρέπεμψε στις πρόσφατες επιχειρήσεις στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ερωτηθείς, τέλος, για το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αρκέστηκε να διευκρινίσει ότι «αποτελεί  αμιγώς θέμα δικαιοσύνης».

Σχετικά με τις ευρωεκλογές της Κυριακής και τα γκάλοπ τα οποία στην πλειοψηφία τους δίνουν σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ,  ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι στο παρελθόν «οι δημοσκόποι έχουν καεί στον χυλό» και σχολίασε:«Κυριακή κοντή γιορτή, ο λαός θα δώσει την ετυμηγορία του… Ας μην προδικάζουν κάποιοι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού» 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<