Κορωνοϊός – μέτρα: Τι ισχύει για την παράταση των επιδομάτων ανεργίας – Ο διοικητής του ΟΑΕΔ απαντά (VIDEOS)

Κορωνοϊός – μέτρα: Τι ισχύει για την παράταση των επιδομάτων ανεργίας – Ο διοικητής του ΟΑΕΔ απαντά (VIDEOS)

7 Νοεμβρίου 2020

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, αναφορικά με το τι ισχύει για τη δίμηνη παράταση για τους άνεργους που παίρνουν επίδομα ανεργίας, αλλά και τι ισχύει για όσους δεν επιδοτούνται.

«Δίμηνη παράταση θα δοθεί σε όσα επιδόματα ανεργίας έληξαν ή λήγουν από Σεπτέμβρη μέχρι και Δεκέμβρη του 2020. Ουσιαστικά θα έχουν λάβει, δηλαδή, δίμηνη παράταση όλα τα επιδόματα που έληξαν το 2020. Με τη προσθήκη του νέου μέτρου ουσιαστικά καλύπτουμε όλους τους επιδοτούμενους άνεργους. Είναι περίπου 125 χιλιάδες για το τελευταίο τετράμηνο του έτους. Σε ό,τι αφορά στη δίμηνη παράταση δεν υπάρχει καμία ενέργεια στην οποία πρέπει να προχωρήσουν οι δικαιούχοι», εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης.

«Μόλις δημοσιευτεί η διάταξη, αμέσως ο ΟΑΕΔ ξεκινάει την υλοποίηση. Δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Οι παρατάσεις πληρώνονται μόλις ολοκληρωθεί η παράταση, μετά το πέρας του διμήνου δηλαδή», συνέχισε ο ίδιος.

Μιλώντας για το ισχύει για τους μακροχρόνια άνεργους, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι «Όποιος φτάνει τους 12 μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας στον ΟΑΕΔ θεωρείται μακροχρόνια άνεργος. Περισσότεροι από 500 χιλιάδες που είναι στο μητρώο του ΟΑΕΔ έχουν ξεπεράσει τους 12 μήνες και θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι. Μέχρι και την ημέρα της δημοσίευσης της διάταξης, όσοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι από το Μάρτιο, θα πάρουν τα 400 ευρώ. Όσοι λαμβάνουν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας δε θα λάβουν τα 400 ευρώ. Αυτό αφορά στους μη επιδοτούμενους ανέργους».

Αναφορικά με το τι γίνεται με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι «Έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 30 χιλιάδες μέσα από το κοινωφελές πρόγραμμα σε δήμους και περιφέρειες. Τα προγράμματα απασχόλησης που ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι τρέχουν με πολύ καλό ρυθμό. Τώρα προφανώς θα υπάρξει μια επίπτωση και στο ρυθμό των προσλήψεων με το lockdown. Πρέπει πέρα από τα επιδόματα και τις παροχές να προσπαθούμε να βρούμε δουλειά στον κόσμο. Στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ κάνουν αίτηση οι επιχειρήσεις, ηλεκτρονικά. Ο ΟΑΕΔ έχει τηλεφωνική επικοινωνία αλλά και μέσω mail με τους ανέργους, γίνονται όλες οι συνεντεύξεις με τους εργασιακούς συμβούλους μέσω τηλεφώνου».


Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<