Πρωτοψάλτης: «Οταν κάποιος ακούει ΟΑΕΔ, να μη σκέφτεται ανεργία αλλά απασχόληση» (VIDEO)

Πρωτοψάλτης: «Οταν κάποιος ακούει ΟΑΕΔ, να μη σκέφτεται ανεργία αλλά απασχόληση» (VIDEO)

18 Οκτωβρίου 2019

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ και πρώην μέλος του επιτελείου του Ομπάμα, Σπύρος Πρωτοψάλτης βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή One Talk, όπου μίλησε για τον πολύ κεντρικό ρόλο που έχει αναλάβει επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπειτα από 24 χρόνια επαγγελματικής καριέρας στην Αμερική και για τους στόχους που έχει θέσει τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το ρόλο και τη λειτουργία του ΟΑΕΔ στη χώρα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, είναι η ανεργία. Ο ΟΑΕΔ είναι η αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά του φαινομένου», δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης και έδωσε μερικά στατιστικά στοιχεία για τους άνεργους στην Ελλάδα.

Το μεγάλο του στοίχημα και αυτό που θέλει να επιτύχει μέσα από τη θέση του είναι «η σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας», καθώς επίσης και o εκσυγχρονισμός και ο συντονισμός του οργανισμού με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Πρωτοψάλτης υποστήριξε πως για να γίνει αυτό εφικτό, πρέπει ο «ΟΑΕΔ να σταματήσει να μιλάει μόνο σ’ αυτούς που αναζητούν εργασία, αλλά και σ’ αυτούς που αναζητούν εργαζομένους». Να γίνει, δηλαδή, διασύνδεση στην αγορά εργασίας.

Θεωρεί πως παρ’ ότι έγιναν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση τα προηγούμενα χρόνια, «πρέπει τώρα να πατήσουμε γκάζι». Γι’ αυτό τον σκοπό έχουν ξεκινήσει επαφές με παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ άμεσα θα κάνουν και αξιολόγηση των δράσεων και των προγραμμάτων τους προκειμένου να εντοπίσουν τι δουλεύει και τι όχι, αλλά και τι χρειάζεται βελτίωση.

Μέσα από την εμπειρία του έμαθε πως «πρέπει να κυνηγάς ευκαιρίες και αν σου αρέσει αυτό που κάνεις θα ‘χεις μια καλή πορεία». Μια τέτοια ευκαιρία, αλλά και μεγάλη πρόκληση θεωρεί και τη θέση που κατέχει ως Διοικητής του ΟΑΕΔ και ευελπιστεί «το λιθαράκι που θα προσθέσει θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία».

«Όταν κάποιος ακούει ΟΑΕΔ, να μη σκέφτεται ανεργία αλλά απασχόληση». Αυτή είναι η ουσία και αυτό το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο κ. Πρωτοψάλτης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<