Κατά 3% αυξάνονται οι φόροι για Google και Facebook

Κατά 3% αυξάνονται οι φόροι για Google και Facebook

18 Μαρτίου 2018 0 σχόλια

Με φόρο 3% θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν εταιρίες όπως η Google και το Facebook λόγω των μεγάλων κερδών και εσόδων τους, με βάση το σχέδιο που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρόταση, η οποία αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα και εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές για την επικαιροποίηση του προηγούμενου σχεδίου που προέβλεπε φορολογικό συντελεστή μεταξύ 1 και 5%.

Αν τελικά ο φόρος εγκριθεί από τα κράτη και τους νομοθέτες της ΕΕ, θα ισχύει μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις που τα ετήσια έξοδα τους ξεπερνούν τα 750 εκατομμύρια ευρώ  και τα ετήσια φορολογητέα έσοδα τους τα 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Το όριο για τα έσοδα της ΕΕ έχει αυξηθεί από 10 εκατ. ευρώ που αρχικά προβλεπόταν, για να απαλλάσσονται από τον φόρο οι μικρότερες εταιρείες και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Οι τεράστιες αμερικανικές επιχειρήσεις όπως η Uber, η Airbnb και η Amazon, ενδέχεται να πληγούν εξίσου από τη νέα εισφορά, η οποία θα εφαρμοζόταν σε όλες τις 28 χώρες της ΕΕ.

Τα μεγάλα κράτη μέλη κατηγορούν συνέχεια τους τεχνολογικούς κολοσσούς για τους πολύ λίγους φόρους που καταβάλλουν στην ΕΕ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι μεταφέρουν ορισμένα κέρδη σε κράτη με πολύ χαμηλή φορολόγηση όπως η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας