Δείτε πόσες ώρες πρέπει να περνούν τα παιδιά μπροστά στις οθόνες

Δείτε πόσες ώρες πρέπει να περνούν τα παιδιά μπροστά στις οθόνες

20 Απριλίου 2019

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα του Καναδά, αποδεικνύει πως τα παιδιά που μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, περνούν καθημερινά τουλάχιστον δύο ώρες μπροστά σε μία οθόνη, είναι οκτώ φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν στο μέλλον Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), σε σχέση με εκείνα που περνούν λιγότερη από μισή ώρα την ημέρα μπροστά από ένα κινητό, τάμπλετ ή υπολογιστή.

«Τα παιδιά από τριών έως πέντε ετών πρέπει να αναπτύσσουν μια υγιή σχέση με τις οθόνες. Οι μελέτες μάς υποδεικνύουν πως μια χρονική διάρκεια μεταξύ 0 – 30 λεπτών μπροστά από μια οθόνη καθημερινά είναι το ιδανικό διάστημα», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Piush Mandhane.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το abcnews, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, συνιστά στους γονείς να περιορίζουν τo χρόνο που τα παιδιά τους χρησιμοποιούν συσκευές με οθόνη σε μια ώρα κάθε μέρα και τους ενθαρρύνει να βρίσκονται δίπλα τους, ώστε να τα καθοδηγούν κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής τους εμπειρίας.

Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που στέκονται μπροστά από οθόνες για περισσότερες από δύο ώρες καθημερινά, είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς όταν κλείσουν τα πέντε τους χρόνια. Αντίθετα όσα αφιερώνουν τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα σε φυσικές δραστηριότητες είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η μελέτη δεν μπόρεσε να εξηγήσει αναλυτικά αυτό το συσχετισμό, ωστόσο φαίνεται πως η συμπεριφορά των παιδιών και ο χρόνος που περνούν μπροστά από μια οθόνη συνδέονται άμεσα.

Τι συνιστούν οι επιστήμονες

Προκειμένου τα παιδιά να μην έχουν προβλήματα ελλειμματικής προσοχής και συμπεριφοράς στη μετέπειτα ζωή τους, οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς:

* Να απενεργοποιούν τις ηλεκτρονικές συσκευές όταν τα παιδιά ξεπερνούν το ημερήσιο χρονικό όριο.
* Να ορίζουν ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου για τα παιδιά.
* Να ενθαρρύνουν την σωματική και φυσική δραστηριότητα των παιδιών με γυμναστική και άλλες δραστηριότητες.


ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<