Διαδίκτυο: Ένα στα τρία παιδιά εκτίθεται σε ακατάλληλο περιεχόμενο

Διαδίκτυο: Ένα στα τρία παιδιά εκτίθεται σε ακατάλληλο περιεχόμενο

12 Μαρτίου 2019 0 σχόλια

Ένα στα τρία παιδιά εκτίθεται σε ακατάλληλο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια συνάντησης εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες -δικαστές, ψυχολόγοι, αστυνομικοί, εισαγγελείς, καθηγητές και εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων- μίλησαν για την «απαράδεκτη συμπεριφορά των νέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», καθώς αυτή «μεταφέρεται» σε κάθε τους δραστηριότητα και σε όλα τα περιβάλλοντα στα οποία αλληλεπιδρούν, επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων «Hina».

Η δικαστής Λάνα Πέτο Κουγιούντζιτς (Lana Peto Kujundzic) δήλωσε ότι η ανάπτυξη των Τεχνολογιών της Πληροφορικής είναι μία νέα πρόκληση εξαιτίας των νέων μορφών των εγκλημάτων πληροφορικής και υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω «θωράκισης» των νέων και εκπαίδευσής τους για την επίτευξη του στόχου της αποτελεσματικής τους προστασίας.

Η δικαστική λειτουργός Ντιγιάνα Ρίζβιτς (Dijana Rizvic) επισήμανε ότι η σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο έχει πιο σκληρές συνέπειες στα θύματα απ’ ό,τι τα άμεσα εγκλήματα, διότι τα θύματα είναι εκτεθειμένα στο κοινό.

Τόνισε επίσης ότι η νεολαία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις τεχνολογικές εξελίξεις, που καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολη την ανίχνευση απάτης και κυβερνοεγκλημάτων.

Γι’ αυτόν τον λόγο -σημείωσε- είναι απαραίτητο, ιδίως οι νέοι να μην είναι ηλεκτρονικά «αναλφάβητοι» και σ’ αυτό το πλαίσιο κρίνεται αναγκαία η εκπαίδευσή τους.

Ωστόσο, το παράδοξο είναι, τόνισε η κ. Ρίζβιτς, ότι «η άνοδος των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στις ηλεκτρονικές δεξιότητες των νέων, που πολλές φορές επειδή νιώθουν παραμελημένα, ή αντιδρούν στην πραγματικότητα προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<