Επίθεση hackers στο facebook: Εκτεθειμένα τα δεδομένα 50 εκατ. χρηστών

Επίθεση hackers στο facebook: Εκτεθειμένα τα δεδομένα 50 εκατ. χρηστών

30 Σεπτεμβρίου 2018

Επίθεση στο δίκτυό του δέχτηκε το facebook, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρία, με επακόλουθο να εκτεθούν οι προσωπικές πληροφορίες περίπου 50 εκατ. χρηστών του.

Η εταιρία δήλωσε ότι διαπίστωσε την παραβίαση την τρέχουσα εβδομάδα. Οι hackers είχαν εκμεταλλευτεί μια λειτουργία στον κώδικα του facebook, που τους επέτρεψε να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών. Όπως ανακοίνωσε, το κενό ασφαλείας που υπήρξε διορθώθηκε και έχουν ενημερωθεί οι αρχές.

«Παίρνουμε σοβαρά το θέμα. Κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια στον τομέα της ασφάλειας. Είμαι ευτυχής που βρήκαμε το πρόβλημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε τηλεδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους.

Περισσότεροι από 90 εκατ. χρήστες του facebook αναγκάστηκαν να αποσυνδεθούν την Παρασκευή από τους λογαριασμούς τους, σε ένα συνηθισμένο μέτρο ασφαλείας που λαμβάνεται όταν υπάρχει επίθεση hackers.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει την προέλευση ή την ταυτότητα των επιτιθέμενων ενώ άγνωστη είναι μέχρι στιγμής και η έκταση της επίθεσης, καθώς η έρευνα είναι ακόμα στα αρχικά στάδια.

Όπως έγινε, επίσης, γνωστό, οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύτηκαν ένα σφάλμα στη επιλογή «προβολή ως», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τα δικά τους προφίλ σαν να είναι κάποιος άλλος. Η συγκεκριμένη επιλογή δημιουργήθηκε για να παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν τον βαθμό της ιδιωτικότητάς τους.

Σύμφωνα με την εταιρία, το πρόβλημα επιδεινώθηκε από ένα άλλο σφάλμα στο πρόγραμμα φόρτωσης βίντεο της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ένα λογισμικό που παρουσιάστηκε πέρσι. Το ελάττωμα αυτό επέτρεψε στους επιτιθέμενους να κλέψουν τα ψηφιακά κλειδιά, που δίνουν την πρόσβαση σε έναν λογαριασμό.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<