Κινητά «αποκωδικοποιούν» τι πληκτρολογούν οι χρήστες

Κινητά «αποκωδικοποιούν» τι πληκτρολογούν οι χρήστες

17 Απριλίου 2017

Οι νέες τεχνολογίες είναι απαραίτητες και χρήσιμες για ένα πιο άνετο και ποιοτικότερο τρόπο ζωής,Το κινητό, σε σχέση με όλες τις σύγχρονες συσκευές, είναι το πρώτο σε χρόνο καθημερινής χρήσης. Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην ασφάλεια που μας παρέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στις πληροφορίες αλλά και στα προσωπικά δεδομένα που εκθέτουμε και διαχειριζόμαστε.

Στο πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Γεωργίας στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ο καθηγητής Patrick Traynor μαζί με την ερευνητική του ομάδα, μελέτησαν την ασφάλεια των smartphones. Η έρευνα που διεξήχθη επικεντρωνόταν  στη δυνατότητα των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων να συλλέγουν πληροφορίες από το περιβάλλον γύρω τους, και αυτό χωρίς την έγκριση του κατόχου τους. Οι ερευνητές εστιάσαν στους αισθητήρες που διαθέτουν τα κινητά και συγκεκριμένα στο επιταχυνσιόμετρο!

Το επιταχυνσιόμετρο είναι ο αισθητήρας ο οποίος καθορίζει και αντιλαμβάνεται τον κατακόρυφο προσανατολισμό της συσκευής. Η ερευνητική ομάδα τοποθέτησε δίπλα σε χρήστες  Η/Υ από ένα smartphone με σκοπό να καταγράψουν τις εναλλαγές  που αντιλαμβανόταν το επιταχυνσιόμετρο, από τις δονήσεις που δημιουργούσε ο χρήστης κατά την πληκτρολόγηση του.

Ύστερα κατάφεραν να αναπτύξουν ένα μοντέλο προσομοίωσης λέξεων που γράφει κάποιος σε έναν υπολογιστή και να το ταιριάξουν με τις μετρήσεις των επιταχυνσιόμετρων.

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά και αυτό διότι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν με ποσοστό επιτυχίας άνω του 80% τι πληκτρολογούσαν οι χρήστες ενός Η/Υ και αυτό μόνο από έναν αισθητήρα.

Η έρευνα μας έδειξε πως τα κινητά έχουν τις δυνατότητες να καταγράφουν πολλά περισσότερα πράγματα από όσα πιστεύουμε ότι μπορούν να αντιληφθούν. Η προσωπική μας ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και θα πρέπει να γνωρίσουμε πως οτιδήποτε διαθέτει λογισμικό είναι ευάλωτο σε επιθέσεις hacking. Η έκθεση των προσωπικών μας δεδομένων θα πρέπει να γίνεται με πλήρη γνώση και επίγνωση.

 

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<