Μόνο με γονική συναίνεση η χρήση social media από παιδιά κάτω των 15

Μόνο με γονική συναίνεση η χρήση social media από παιδιά κάτω των 15

27 Αυγούστου 2019

Νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύει την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε παιδιά κάτω των 15χρονών ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Δίχτυ διαδικτυακής προστασίας στους ανήλικους προσπαθεί να βάλει η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που θέτει εκτός νόμου την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, παιδιών κάτω των 15 ετών.

Η κοινοτική οδηγία ενσωματώνεται στον ελληνικό νόμο και θα απαιτείται ρητή άδεια των γονιών.

Οι ειδικοί ωστόσο σημειώνουν πως υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες καθώς οκτώ στους δέκα ανήλικους 10 με 17 ετών έχουν προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο εκ των οποίων το 70% έχει ανοίξει προφίλ κάτω από την επιτρεπτή ηλικία των 15 ετών.

Ακόμη, σχεδόν 4 στα 10 παιδιά που διαθέτουν προφίλ το έχουν ανοίξει μόνα τους. Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο οι πλατφόρμες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα μπορούν να ελέγχουν αν η συγκατάθεση του γονέα είναι αληθινή ή όχι. Παραμένει ωστόσο ασαφές πώς θα ελέγχεται η αληθινή ηλικία του χρήστη καθώς και τώρα πολλοί ανήλικοι δηλώνουν ψεύτικη ηλικία γέννησης.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<