Νέα εφαρμογή προστατεύει τα μάτια των παιδιών όταν παίζουν με το tablet!

Νέα εφαρμογή προστατεύει τα μάτια των παιδιών όταν παίζουν με το tablet!

17 Μαΐου 2018 0 σχόλια

Μια εφαρμογή η οποία βοηθάει τους χρήστες, ειδικά τα μικρά παιδιά, να κρατούν τις φορητές συσκευές στην ιδανική απόσταση θέασης από τα μάτια τους, ανακοίνωσε η εταιρία της Samsung

Η εφαρμογή με το όνομα Samsung Safety Screen διατίθεται δωρεάν για όλες τις Android συσκευές στο Google Play store και εκτελείται στο background των φορητών συσκευών. Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης της εφαρμογής με κωδικό πρόσβασης από τους γονείς. Μέσω προηγμένου λογισμικού αναγνώρισης προσώπου, ένα φιλικό animation εμφανίζεται και κλείνει την οθόνη, όταν η συσκευή βρίσκεται πολύ κοντά στα μάτια και ξεκλειδώνει μόνο, όταν η συσκευή βρίσκεται στην ελάχιστη προτεινόμενη ασφαλή απόσταση.

Σύμφωνα με το “Vision Council” παρατηρείται αύξηση στη μυωπία, την οποία οι επιστήμονες αποδίδουν σε ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των δραστηριοτήτων με κοντινό οπτικό πεδίο, όπως η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και η μειωμένη έκθεση στο φυσικό φως σε υπαίθριες δραστηριότητες.

Η καταπόνηση των ματιών λόγω ψηφιακών παραγόντων μπορεί επίσης να επηρεάσει τα παιδιά και τους έφηβους, των οποίων τα μάτια ίσως κουραστούν μετά από μεγάλες περιόδους χρήσης των συσκευών.

Η εφαρμογή Samsung Safety Screen έχει βραβευθεί στα πρόσφατα βραβεία Dubai Lynx.

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας