Ποια τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει το Twitter

Ποια τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει το Twitter

16 Μαΐου 2018

Με ανακοίνωση του το Twitter έκανε γνωστό ότι πρόκειται να εφαρμόσει μια νέα μέθοδο, με σκοπό την καταπολέμηση των «τρολ» εκείνων δηλαδή που κάνουν «επιθέσεις» με τις αναρτήσεις τους, θέλοντας να προσβάλλουν κάποιον άλλο.

Όλο αυτό τον καιρό, η εταιρία αναλύει τέτοιες συμπεριφορές, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει αυτές τις αναρτήσεις και να τις εντοπίζει άμεσα, έτσι ώστε να τις κάνει λιγότερο ορατές στο μέλλον, αλλά και πιο δύσκολα προσβάσιμες.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχει ως χαρακτηριστικό του την ελευθερία της έκφρασης, όμως πολλές φορές οι «προβληματικοί» χρήστες το εκμεταλεύονται αυτό διαστρεβλώνοντας τον δημόσιο διάλογο και προσβάλλοντας τους άλλους.

«Οι άνθρωποι που συμβάλλουν στον υγιή διάλογο, θα είναι πλέον πιο ορατοί στις συζητήσεις και στην αναζήτηση» δήλωσε ο Σύμβουλος της εταιρίας Τζακ Ντόρσι. Οι λογαριασμοί που επιδεικνύουν ύποπτες συμπεριφορές, θα είναι πια «λιγότερο ορατοί» στην πλατφόρμα του Twitter, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το Twitter, η πλειονότητα των παραπόνων από τους χρήστες του αφορούν λιγότερο από το 1% του συνολικού αριθμού των λογαριασμών του, που αποτελούν τα «μαύρα πρόβατά» του. Σύμφωνα με το δίκτυο, «αυτοί οι λογαριασμοί έχουν δυσανάλογα μεγάλη – και αρνητική- επίπτωση στην εμπειρία των ανθρώπων στο Twitter».

Παραδείγματα ύποπτης συμπεριφοράς θα θεωρούνται οι λογαριασμοί που δεν επιβεβαιώνουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έδωσαν αρχικά, ο χρήστης που χρησιμοποιεί πολλούς λογαριασμούς ταυτόχρονα, ο χρήστης που κατ’ επανάληψη στέλνει μηνύματα (tweets) σε ανθρώπους που δεν είναι «ακόλουθός» τους και όσοι χρήστες παίρνουν μέρος σε συντονισμένες επιθέσεις εναντίον άλλου χρήστη.

Ήδη το νέο σύστημα έχει δοκιμασθεί και έχει οδηγήσει σε λιγότερες αναφορές παραπόνων από τους «υγιείς» χρήστες (μείωση 4% έως 8%).

Ο Ντόρσι δήλωσε ότι οι 336 εκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του Twitter θα πρέπει να περιμένουν και άλλες αλλαγές τους επόμενους μήνες, καθώς η εταιρεία αναζητά τρόπους για να κάνει πιο πολιτισμένο το διάλογο στην πλατφόρμα της.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<