Το facebook συνεχίζει να υποπίπτει σε γκάφες. Διέρρευσε δεδομένα 1,5 εκ. χρηστών του

Το facebook συνεχίζει να υποπίπτει σε γκάφες. Διέρρευσε δεδομένα 1,5 εκ. χρηστών του

18 Απριλίου 2019

Για πολλοστή φορά το facebook αποδείχθηκε αφερέγγυο όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του και συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά σε ό,τι  έχει να κάνει με το σεβασμό της ιδιωτικότητας τους.

Ίσως το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο ανέβασε στο Διαδίκτυο τις επαφές e-mail 1,5 εκατ. νέων χρηστών από τον Μάιο του 2016, εν αγνοία τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους, κάτι που όπως ανακοίνωσε, δεν έκανε σκοπίμως.

Στις αρχές Απριλίου το Facebook ζητούσε από χρήστες να εισάγουν τους κωδικούς των e-mail τους όταν δημιουργούσαν νέους λογαριασμούς, προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητάς τους. Όταν οι χρήστες εισήγαγαν τον κωδικό, έβλεπαν ένα μήνυμα που έλεγε ότι το Facebook εισάγει τις επαφές τους. Αν και δεν ήταν ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί, η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι με κάποιο τρόπο οι επαφές συλλέγονταν, προκειμένου να βελτιωθεί η στόχευση διαφημίσεων. Σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο, σταμάτησε αυτήν την τακτική επιβεβαίωσης του κωδικού e-mail για τους νέους χρήστες τον Μάρτιο.

Ανακαλύψαμε ότι σε μερικές περιπτώσεις, οι επαφές του e-mail των ανθρώπων είχαν ανεβεί κατά λάθος στο Facebook, όταν δημιούργησαν τον λογαριασμό τους. Εκτιμάμε ότι ανέβηκαν οι επαφές του e-mail έως 1,5 εκατ. ανθρώπων», ανέφερε εκπρόσωπος του Facebook, σύμφωνα με το Business Insider.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<