Το Instagram επιτρέπει στους χρήστες του να κατεβάσουν τα προσωπικά τους δεδομένα

Το Instagram επιτρέπει στους χρήστες του να κατεβάσουν τα προσωπικά τους δεδομένα

13 Απριλίου 2018 0 σχόλια

Μια νέα ιδέα έρχεται να υλοποιήσει το Instagram μετά από το σκάνδαλο που προέκυψε με το Facebook και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Σύμφωνα με την εταιρία, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο εργαλείο φορητότητας δεδομένων,, μέσα από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν τα προσωπικά τους δεδομένα στον υπολογιστή τους (φωτογραφίες, μηνύματα κ.α.).

Αρχικά το σχέδιο ανακοινώθηκε από την μητρική του εταιρεία, δηλαδή το Facebook, με το Instagram στη συνέχεια να επιβεβαιώνει την απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων που θα τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη από τις 25 Μαΐου, αλλά και μετά το σκάνδαλο με την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων του Facebook.

Μέχρι στιγμής αρκετοί χρήστες έχουν αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες, με πολλούς από αυτούς όταν κατέβασαν τα αρχεία τους, να σοκάρονται από τις πόσες πληροφορίες κρατά για αυτούς το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για κάθε χρήση του, αφού έχει κρατήσει ακόμα και φωνητικές συνομιλίες που έχουν γίνει πριν από πολλά χρόνια.

 

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας