Σημαντικές επενδύσεις στο VR από το Facebook

Σημαντικές επενδύσεις στο VR από το Facebook

25 Ιανουαρίου 2017

To ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πεδίο της εικονικής πραγματικότητας θέλει να επενδύσει το Facebook μέσα στην επόμενη δεκαετία. 

Η προσπάθεια του Facebook κινείται προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας, ενώ το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται για την επέκταση του στο virtual reality, μέσα από τις ανάλογες εφαρμογές. Δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς ότι η εταιρεία κατασκευής του κράνους εικονικής πραγματικότητας Oculus, ανήκει στο Facebook, επομένως είναι λογικό να θέλει να επενδύσει περαιτέρω σε αυτό τον τομέα.

Παρόλα αυτά, στο παρόν, το Facebook αντιμετωπίζει αγωγές για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από δημιουργούς videogames που κατηγορούν την Oculus ότι έχει πάρει το λογισμικό τους για χρήση στο κράνος Rift, χωρίς την απαραίτητη άδεια. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη δίκη, ο ιδρυτής τους Facebook, Mark Zuckerberg, έκανε σαφείς τις προθέσεις του κοινωνικού δικτύου για περαιτέρω επενδύσεις στην εικονική πραγματικότητα.

Για τον ίδιο, το πεδίο του virtual reality έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να μπορεί κανείς να πει ότι είναι στο επίπεδο που θα το ήθελαν οι χρήστες του. Μέσα στην προσεχή δεκαετία, το Facebook φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους σημαντικούς παράγοντες διαμόρφωσης των εξελίξεων στον τομέα αυτό.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<