Χανιά: Παρουσίαση των ντόπιων προϊόντων μέσω της τεχνολογίας

Χανιά: Παρουσίαση των ντόπιων προϊόντων μέσω της τεχνολογίας

16 Μαΐου 2018 0 σχόλια

Από σήμερα οι επισκέπτες της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού της Κρήτης, χρησιμοποιώντας απλά την τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κρήτης παραχώρησε δωρεάν στο Δήμο Χανίων ένα πληροφοριακό διαδραστικό σύστημα, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της Αγοράς της πόλης και αναδεικνύει τα τοπικά ή αλλιώς ντόπια προϊόντα στον κόσμο.

Μέσα από την εφαρμογή ο κόσμος ενημερώνεται για τα τοπικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά αλλά και για την παρασκευή φαγητών μέσα από 25 διαφορετικές συνταγές.
Οι διαθέσιμες γλώσσες με τις οποίες κάποιος μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή, είναι δυο, τα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Στο σημείο υπάρχει και μια παλιά πρέσα λαδιού, μέσα από την οποία κάποιος βλέπει το πώς γινόταν παλαιότερα η επεξεργασία λαδιού.

«Με την προσπάθειά μας αυτή, αναβαθμίζουμε τις τουριστικές μας υπηρεσίες, διαδίδουμε και προστατεύουμε την κρητική γαστρονομική μας παράδοση και συνολικότερα την πολιτιστική μας κληρονομιά», δήλωσε κατά την παρουσίαση του διαδραστικού συστήματος ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Στην παρουσίαση έδωσαν ακόμα το παρών ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαράκης και Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Voucher Ergasia Facebook  Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.