Χαρίτσης: 1.000 νέες θέσεις εργασίας επιστημονικού προσωπικού στους δήμους

Χαρίτσης: 1.000 νέες θέσεις εργασίας επιστημονικού προσωπικού στους δήμους

1 Δεκεμβρίου 2018

Την προκήρυξη 1.000 νέων θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στους δήμους της χώρας θα ανακοινώσει σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί ρύθμιση στη Βουλή, για παράταση των συμβάσεων 8μήνου, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ στην περίπτωση της προκήρυξης 8.500 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό News 247.

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε ότι «θα προχωρήσουμε σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δήμους που αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης. Μέσα στην κρίση τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού παροξύνθηκαν, υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων κι έτσι οι δήμοι όλης της χώρας, σε πολλές περιπτώσεις, αδυνατούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους. Θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα και σε νέες προκηρύξεις 1.000 θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού».

Και συνέχισε λέγοντας: «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία να ενισχύσουμε τους δήμους για έργα υποδομών, αυτό όμως από μόνο του δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, εφόσον δεν υπάρχει το προσωπικό εκείνο που θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα νέα εργαλεία».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ακόμα ότι «η αυτοδιοίκηση τα χρόνια της κρίσης υπήρξε ένα από τα μεγάλα θύματα και άρα πρέπει να δούμε ποια είναι τα βασικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία μιλάει για πλεονάζον προσωπικό, για μεταφορά της συνταγματικά κατοχυρωμένης υποχρέωση του Κράτους να χρηματοδοτεί την αυτοδιοίκηση στον ΕΝΦΙΑ, εμείς λέμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη χρηματοδότηση από το κράτος με τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους πρέπει, να ενισχύσουμε με στελέχη την αυτοδιοίκηση».

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι θα υπάρξει παράταση των συμβασιούχων 8μηνου μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ στην περίπτωση της προκήρυξης 8.500 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού. «Μιλάμε για την μεγαλύτερη προκήρυξη νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια κι έχουμε συνεργαστεί με το ΑΣΕΠ κι έχουμε καταστήσει σαφές ότι η έκδοση των οριστικών πινάκων, η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Την επόμενη εβδομάδα φέρνουμε ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να υπάρξει παράταση των συμβασιούχων των 8μηνων για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ψήφο των Ελλήνων που ζούνε στο εξωτερικό. «Η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε μια επιτροπή διακομματικού χαρακτήρα, κλήθηκαν όλα τα κόμματα να συνεισφέρουν με επιστήμονες εγνωσμένου κύρους στη δουλειά αυτής της επιτροπής και πράγματι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν μια θετική συνεισφορά. Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια πρωτοβουλία. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια και θα την ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό εφόσον αυτό είναι εφικτό. Η ελληνική Βουλή στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο να μπορέσει να προχωρήσει στην ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέπει για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού. Ελπίζω ότι η Βουλή θα ανταποκριθεί μόλις έρθει αυτή η ρύθμιση στις σχετικές διαδικασίες έτσι ώστε από τις επόμενες εκλογές να μπορέσει να ισχύσει αυτή η ψήφος. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<