«Αντίστροφη μέτρηση» για 1.200 μόνιμους στην Υγεία – «Κλείδωσαν» οι πρώτες 84 θέσεις

«Αντίστροφη μέτρηση» για 1.200 μόνιμους στην Υγεία – «Κλείδωσαν» οι πρώτες 84 θέσεις

4 Δεκεμβρίου 2018

Προ των πυλών βρίσκεται προκήρυξη-μαμούθ για 1.200 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και παραϊατρικού προσωπικού στον τομέα της Υγείας που έχει προαναγγελθεί από την κυβέρνηση.

Τις προηγούμενες  μέρες εκδόθηκε η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου η οποία κατανέμει το 7% των θέσεων στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (Καθορισμός αριθμού θέσεων για το Υπουργείο Υγείας, που πληρούνται από άτομα που προστατεύονται από το ν. 2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών).

Η κατανομή των συγκεκριμένων 84 θέσεων δείχνει το δρόμο και για τις ανάγκες που θα καλύπτει η προκήρυξη μέσω του ΑΣΕΠ η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης δηλαδή Πανεπιστημιακή (ΠΕ), Τεχνολογική (ΤΕ), Δευτεροβάθμια (ΔΕ) και Υποχρεωτική (ΥΕ).

Με την απόφαση Ηλιόπουλου κατανέμονται 84 θέσεις εκ των οποίων 23 σε άτομα με ειδικές ανάγκες, 15 σε πολυτέκνους, 8 σε υποψηφίους με κριτήρια Εθνικής Αντίστασης, 7 σε υποψηφίους εμμέσως ΑΜΕΑ, 7 σε αναπήρους πολέμου και τέκνα τους  και 24 σε τρίτεκνους.

Η κατανομή των θέσεων του νόμου 2643/98 γίνεται σε δημόσια νοσοκομεία στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ροδόπης, Ημαθίας, Εβρου, Δωδεκάνησου, Σάμου, Κυκλάδων, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Καρδίτσας, Λευκάδας, Αργολίδας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρέθυμνου. Οι θέσεις κατανέμονται στις ειδικότητες ΠΕ Φαρμακοποιών, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών&Βιολογικών Εργαστηρίων, ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών, ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών, ΔΕ Τεχνικών Ειδικότητας Υδραυλικού και ΥΕ Βοηθών Υγειονομικού Προσωπικού Ειδικότητας Μεταφορέων Ασθενών. Ενδεικτικά για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός προβλέπονται οι 7 από τις 84 θέσεις (4 ΤΕ Νοσηλευτικής-3 ΥΕ Μεταφορών Ασθενών), για το Γ.Γεννηματάς 5 θέσεις (3 ΤΕ Νοσηλευτικής, 2 ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών) και στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας 5 θέσεις (1 ΠΕ Πληροφορικής, 1 ΤΕ Μηχανικού, 1 ΤΕ Μαιευτικής, 2 ΤΕ Νοσηλευτικής).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ειδικότητες που θα προκηρυχθούν περιλαμβάνονται νοσηλευτές, κλινικοί ψυχολόγοι, ακτινοφυσικοί, εργοθεραπευτές, διοικητικοί γραμματείς, προσωπικό ραδιολογίας – ακτινολογίας, λογοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, προσωπικό διοικητικού λογιστικού, προσωπικό διοίκησης μονάδων υγείας, φυσικοθεραπευτές, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, προσωπικό πληροφορικής, τραυματιοφορείς και χειριστές ιατρικών συσκευών.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει ο τρόπος με τον οποίο θα μοριοδοτούνται τα προσόντα των υποψηφίων οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις 1.200 θέσεις της προκήρυξης. Σύμφωνα με ειδικούς το πιο πιθανό σενάριο είναι να αξιολογούνται πρωτίστως τα προσόντα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση των υποψηφίων όπως είναι οι τίτλοι σπουδών και η βαθμολογία τους, το πλήθος και η συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων, οι ξένες γλώσσες κλπ. Θα ακολουθεί η εμπειρία των υποψηφίων σε συναφή αντικείμενα εργασίας και γενικότερα αλλά και τα κοινωνικά κριτήρια που προβλέπονται.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<