Έρχονται 1100 προσλήψεις – Δύο διαγωνισμοί για συνοριοφύλακες

Έρχονται 1100 προσλήψεις – Δύο διαγωνισμοί για συνοριοφύλακες

3 Δεκεμβρίου 2019

Ενισχύει το Σώμα των συνοριοφυλάκων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η FRONTEX μέσα από την πρόσληψη συνολικά 1100 ατόμων, για τη νευραλγική αυτή Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα λοιπον θα έχουμε δύο διαγωνισμούς, τόσο για τη θαλάσσια φύλαξη των συνόρων, όσο και για τη χερσαία.

Όπως έχει γίνει γνωστό η FRONTEX με νέα προκήρυξη αναζητά 700 συνοριοφύλακες από όλη την Ευρώπη ενώ και το Υπουργείο θα προσλάβει 400 συνοριοφύλακες για τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα της πρόσληψης των ατόμων αυτών έγινε σύσκεψη με τον αρμόδιο Υπουργό να καθιστά σαφές ότι οι νέοι συνοριοφύλακες θα εκπαιδευτούν τους δύο πρώτους μήνες του 2020 και τον προσεχή Μάρτιο θα διατεθούν στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης.

Είναι μια εξέλιξη η οποία έχει φέρει την ικανοποίηση του Σώματος, καθώς είναι από τις Υπηρεσίες που χρειάζεται ενίσχυση, λόγω και των ολοένα και αυξανόμενων απαιτήσεων.

Σε ότι αφορά το διαγωνισμό των 400 συνοριοφυλάκων, αυτός θα «τρέξει» ως τις 20 Δεκέμβρη και μετά την επιλογή των νέων συνοριοφυλάκων θα ακολουθήσει η εκπαίδευση τους.

Ενώ σε ότι αφορά το διαγωνισμό της Frontex που ήδη «τρέχει» σημειώνεται ότι μετά την πρόσληψη τους θα υπαρξει εξάμηνη εκπαίδευση.Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 16 Δεκεμβρίου 2019.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<