Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας: Καθυστερούν οι οριστικοί πίνακες, συνεχίζεται η εξέταση των ενστάσεων

Αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας: Καθυστερούν οι οριστικοί πίνακες, συνεχίζεται η εξέταση των ενστάσεων

8 Μαρτίου 2017

Πότε αναμένεται να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη μέρα που γνωστοποιήθηκαν από τον ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες με τα αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας σε δήμους όλης της χώρας.

Όλα έδειχναν πως αμέσως μετά θα ακολουθούσαν τα οριστικά αποτελέσματα που περιμένουν με αγωνία πολλοί συμπολίτες, ωστόσο παρουσιάστηκε μία ανεξήγητη καθυστέρηση. Βέβαια, δεν ήταν τόσο ανεξήγητη, αφού οι πολλές ενστάσεις που έγιναν έφεραν την καθυστέρηση της ανακοίνωσης.

Ο ΟΑΕΔ δέχθηκε χιλιάδες ενστάσεις τις μέρες που ακολούθησαν των προσωρινών αποτελεσμάτων και άρχισε αμέσως τον έλεγχο ώστε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Οι άνθρωποι του Οργανισμού είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εξέταση των ενστάσεων εξ ου η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κρατήσει κι άλλο. Το θέμα είναι πόσο.

Αυτό το διαβάσατε; Δείτε τους επιτυχόντες της Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους της Κρήτης

Βλέπετε, σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι οριστικοί πίνακες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν προς τα τέλη Μαρτίου αν και δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθούν νωρίτερα. Στον ΟΑΕΔ γίνονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις πλευρές για να τελειώσουν με το θέμα των ενστάσεων και να γνωστοποιήσουν το συντομότερο δυνατό τα οριστικά ονόματα των ωφελούμενων. Έτσι, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν οι προσπάθειες του Οργανισμού πιάσουν τόπο και βγουν νωρίτερα τα αποτελέσματα.

Οι Δήμοι της χώρας είναι έτοιμοι -κι αυτοί που δεν είναι ετοιμάζονται πυρετωδώς- για να υποδεχθούν τους ωφελούμενους όταν οριστικοποιηθεί η σχετική λίστα. «Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν βλέπουμε τους ωφελούμενους ως ανθρώπους που έρχονται για να πάρουν ένα επίδομα και να ενταχθούν στην παθογένεια της δημόσιας διοίκησης. Εμείς θέλουμε να αισθανθούν κομμάτι ενός μηχανισμού που παράγει. Να έρχονται εδώ με όρεξη, να είναι παραγωγικοί και να βλέπουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους», είχε δηλώσει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Voucher Ergasia ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ.Βαρδαβάς.

Επίσης, είχε αναφερθεί και στο ρόλο των ΚΕΚ: «Στους ωφελούμενους δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε μία από τις πέντε ημέρες να μην είναι στο Δήμο, αλλά να είναι σε κάποιο φορέα ή ΚΕΚ, να επιμορφώνονται για να αποκτήσουν κι άλλες δεξιότητες ή να επικαιροποιήσουν κάποιες γνώσεις τους».

Τι πρέπει να προσέξουν οι ωφελούμενοι της κοινωφελούς εργασίας

Θυμίζουμε πως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ όλες τις χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε εφόσον είστε στους ωφελούμενους της Κοινωφελούς Εργασίας.

Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αντιδημάρχου Ηρακλείου, Κώστα Βαρδαβά, ο οποίος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα αναφορικά με τους ωφελούμενους της Κοινωφελούς Εργασίας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

1 Σχόλιο έως τώρα

Ξεκινήστε μια συζήτηση

<