Μισθός έως 1.800 ευρώ για 10.000 πτυχιούχους – Η νέα δράση του ΟΑΕΔ

Μισθός έως 1.800 ευρώ για 10.000 πτυχιούχους – Η νέα δράση του ΟΑΕΔ

10 Οκτωβρίου 2018

Μέχρι το τέλος Οκτώβρη αναμένεται να ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος του μεγάλου προγράμματος για την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας τις οποίες θα καταλάβουν νέοι επιστήμονες υψηλής κατάρτισης σε δυναμικούς παραγωγικούς κλάδους αιχμής. Το πρόγραμμα επιδοτεί νέες θέσεις εργασίας «υψηλού γνωσιακού περιεχομένου» σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

Από τους συνολικά 10.000 ωφελούμενους, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο πρώτος κύκλος, που θα αφορά 6.000 θέσεις. Η επιδότηση θα είναι 12μήνη και θα καλύπτει μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος έως του ορίου του 50%, ενώ το ποσό θα αγγίζει τα 800 ευρώ για κατόχους διδακτορικού τίτλου (μισθός 1600 ευρώ), τα 700 για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου (μισθός 1400 ευρώ), έως 600 ευρώ για κατόχους πτυχίου (μισθός 1200 ευρώ).

Το πρόγραμμα θα αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης στους κλάδους της μεταποίησης, της βιομηχανίας και της αγροδιατροφής. Παράλληλα, θα εστιάζει ειδικότερα στην ειδικότητα της πληροφορικής.

Το πρόγραμμα αποτελεί και ένα βήμα προς τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Σκοπός άλλωστε είναι η επιδότηση θέσεων πλήρους απασχόλησης, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) αλλά και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας σύμφωνα με τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό. Στους στόχους συμπεριλαμβάνεται και η συμβολή στην ενίσχυση του τομέα έρευνας και ανάπτυξης στο εσωτερικό της παραγωγής (RnD).

Υπενθυμίζεται ότι έχει μπει ήδη σε τροχιά υλοποίησης ο τρίτος κύκλος του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε περιφερειακές υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, σε Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης και σε δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας προσφύγω, το οποίο αφορά στην πρόσληψη 2.082 ανέργων για 8μηνη απασχόληση.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<