Θέμα Voucher Ergasia: Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, 1905 θέσεις στην Κρήτη

Θέμα Voucher Ergasia: Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, 1905 θέσεις στην Κρήτη

19 Μαρτίου 2018

Εχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την γνωστοποίηση της προκήρυξης για το νέο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα απασχολήσει 25.000 ανέργους.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, στο νέο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 274 Δήμοι, ενώ ήδη έχει γίνει η σχετική κατανομή για τον κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στην Κρήτη θα υπάρξουν 1.905 θέσεις, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαδικασίες θα αρχίσουν άμεσα, πιθανότατα μετά το Πάσχα ώστε οι δήμοι να καλύψουν έγκαιρα τις ανάγκες που προκύπτουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η Κεντρική Ενωση Δήμων έχει ενημερωθεί από το υπουργείο Εργασίας και έχει δώσει τη συγκατάθεσή της, ωστόσο το προεδρείο της ΚΕΔΕ περιμένει να δει αν θα προχωρήσουν οι αλλαγές που ζητήθηκαν από το υπουργείο.

Οι αλλαγές είναι οι παρακάτω:

· Να αυξηθεί το χρονικό διάστημα υλοποίησης των προγραμμάτων της κοινωφελούς εργασίας σε 12 μήνες.

· Το πρόγραμμα να ξεκινήσει εγκαίρως, πριν την καλοκαιρινή περίοδο, ιδιαίτερα για τους νησιωτικούς δήμους, λόγω των αυξημένων αναγκών τους.

· Να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να προσλαμβάνουν το προσωπικό διαδοχικά, εντός του χρονικού πλαισίου υλοποίησης του προγράμματος.

· Να προβλέπεται η αμοιβαία ανταλλαγή των ωφελούμενων από δήμο σε δήμο.

· Να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη η διαδοχική υλοποίηση των προγραμμάτων της κοινωφελούς εργασίας, ούτως ώστε να μη μένουν κενές οι θέσεις των ωφελούμενων για μεγάλο χρονικό διάστημα.· Να συμπεριληφθούν στους Επιβλέποντες Φορείς και οι Σύνδεσμοι των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι Ν.Π.Δ.Δ. αλλά και τα Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων.

· Σε περίπτωση που ένας Δήμος δεν καλύψει τις συγκεκριμένες ειδικότητες, να προβλέπεται η πλήρωση των θέσεων να γίνεται από ένα ποσοστό 10% από την ειδικότητα των Γενικών Καθηκόντων.

· Να προβλεφθεί η σύνταξη νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης των παρεχόντων κοινωφελή εργασία στους δήμους από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινών, αναλαμβάνοντας παράλληλα και το κόστος των εισφορών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δυνατότητα συμμετοχής στην διαδικασία έχουν οι υποψήφιοι των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το επίσημο έγγραφο προς την ΚΕΔΕ αναφορικά με την κατανομή των Δήμων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<