ΟΑΕΔ: Οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που αρχίζει την Τρίτη

ΟΑΕΔ: Οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που αρχίζει την Τρίτη

31 Αυγούστου 2017

Για τη μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων σε δυτική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μίλησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Τόνισε: «Βλέπουμε στο μητρώο του ΟΑΕΔ να υπάρχει αισθητή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων στη δυτική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σχέση με το 2016, ωστόσο δεν υπάρχει η ίδια μείωση και στην κεντρική Μακεδονία».

Σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων Δημοσίου και ΟΤΑ που αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και αφορά 10.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ανέφερε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στο νέο πρόγραμμα είναι, να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους το προηγούμενο τρίμηνο».

Σημείωσε επίσης ότι «οι επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να διατηρήσουν αυτό το προσωπικό για 12 μήνες και τη δυνατότητα πριν τελειώσει το δωδεκάμηνο να ζητήσουν παράταση για ένα ακόμα έτος, εξασφαλίζοντας την επιχορήγηση του ΟΑΕΔ, δηλαδή το 50% του μισθολογικού κόστους της θέσης που ανοίγουν».

Η κ. Καραμεσίνη υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία του προγράμματος, που έχει ως στόχο την απασχόληση ανέργων της ηλικιακής κατηγορίας 55-67 χρόνων, όπου το ποσοστό ανεργίας παραμένει σταθερό. «Ο δημόσιος τομέας επιστρατεύεται για να μπορέσει να απασχολήσει αυτές τις συγκεκριμένες ηλικίες ανέργων. Είναι ένα πρόγραμμα που έρχεται για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχουν οι δημόσιοι φορείς και οι επιχειρήσεις, έτσι ώστε να δώσουμε προοπτική και σε αυτές τις ομάδες ανέργων» επισήμανε.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<