ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εξειδίκευσης δίνει “εισιτήριο” για Γερμανία

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εξειδίκευσης δίνει “εισιτήριο” για Γερμανία

11 Οκτωβρίου 2018 0 σχόλια

Ένα νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης/εξειδίκευσης για απόφοιτους των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ του Τουριστικού Τομέα, συνολικής διάρκειας έως εννέα μηνών θέτει σε τροχιά ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.  Η δράση αφορά τρεις ειδικότητες : «Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης», «Τεχνίτης Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» και «Υπεύθυνος εστιατορίου και επισιτισμού» και περιλαμβάνει τρεις μήνες θεωρητική/εργαστηριακή κατάρτιση και πέντε έως έξι μήνες ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση (on the job training) σε επιχειρήσεις του Τουριστικού κλάδου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν έως την 1η Νοεμβρίου 2018 αίτηση. Ωφελούμενοι είναι απόφοιτοι ειδικοτήτων στον τομέα του Τουρισμού των ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δημιουργηθούν τα παρακάτω τμήματα :

 1. Τμήμα «Υπευθύνου εστιατορίου και επισιτισμού (F+B manager)» στο Ηράκλειο Κρήτης
 2. Τμήμα «Τεχνίτης Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» στην Αθήνα
 3. Τμήμα «Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης» στη Λάρισα
 4. Τμήμα «Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης» στο Μεσολόγγι ή στην Πάτρα (εφόσον αυτό είναι εφικτό)

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει διάρκεια 9 μήνες ως εξής : τρεις μήνες θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων (Ιανουάριος – Απρίλιος 2019) και πέντε έως έξι μήνες ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης (on the job training) σε επιχειρήσεις (Άνοιξη & Καλοκαίρι 2019) Οι καταρτιζόμενοι κατά την περίοδο της ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης (on the job training) θα αμείβονται από τις επιχειρήσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απασχολούμενοι με σύμβαση πλήρους εργασίας.

Κριτήρια επιλογής

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι απόφοιτοι/ες των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ υπό τις εξής προϋποθέσεις:

 • Να έχουν λάβει πτυχίο «Τεχνίτη Μαγειρικής Τέχνης» ή «Τεχνίτη Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» από τις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ.
 • Να έχουν γεννηθεί τα έτη 1993 έως 1998.
 • Να έχουν καλή γνώση ξένης γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).
 • Να έχουν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή εξασφαλισμένη αναβολή στράτευσης έως τη λήξη του προγράμματος κατάρτισης.
 • Να έχουν συμμετάσχει σε προσωπική συνέντευξη και αξιολόγηση.
 • Να προσκομίσουν βεβαίωση αποδοχής για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, αφού ολοκληρώσουν επιτυχώς την συνέντευξη και αξιολόγηση.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν είναι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4 ή 5 αστέρων, μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Η επιλογή θα γίνει από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την «DEKRA Akademie GmbH». Το Πρόγραμμα οδηγεί σε ένα επίπεδο επάρκειας που είναι ισοδύναμο με αυτό της γερμανικής τριετούς φοίτησης στην ειδικότητα της μαγειρικής τέχνης. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης οι απόφοιτοι θα μπορούν να αιτηθούν δήλωση συμμόρφωσης με το γερμανικό σύστημα στο ΙΗΚ FOSA στη Νυρεμβέργη. Αυτή η διαδικασία διενεργείται για τους αποφοίτους που σκοπεύουν να εργαστούν στη Γερμανία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν έως την 1η Νοεμβρίου 2018 (ημερομηνία αποστολής / σφραγίδα ταχυδρομείου) στην ταχ. διεύθυνση: ΟΑΕΔ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ, Δ/νση Α3, Εθνικής Αντιστάσεως 8, 174 56, Άλιμος, με την ένδειξη: για το πρόγραμμα «Dual 2+1 2018-2019» τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 • Έντυπο Αίτησης
 • Βιογραφικό Σημείωμα
 • Τίτλο Σπουδών (φωτοαντίγραφο)
 • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (φωτοαντίγραφο)
 • Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (φωτοαντίγραφο)
 • Βεβαίωση εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων ή αναβολής στράτευσης (φωτοαντίγραφο)
 • Πιστοποιητικό υγείας (φωτοαντίγραφο)
 • Φωτογραφίες (3).

Θα ακολουθήσει συνέντευξη από στελέχη του ΟΑΕΔ, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της DEKRA Αcademie GmbH και των επιχειρήσεων με σκοπό να υποδειχθούν οι υποψήφιοι σε κατάλληλες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα. Η τελική επιλογή θα γίνει από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<