ΟΑΕΔ: Στο «περίμενε» 400 εκατ. ευρώ κονδύλια για την ανεργία

ΟΑΕΔ: Στο «περίμενε» 400 εκατ. ευρώ κονδύλια για την ανεργία

19 Νοεμβρίου 2019

Κονδύλια ύψους 400 εκατ. ευρώ για την επιδότηση θέσεων απασχόλησης ανέργων παραμένουν στο «ράφι» του ΟΑΕΔ.

Αυτό αναφέρουν στελέχη του οργανισμού στο Capital.gr, εξηγώντας πως πρόκειται για κεφάλαια που αφορούν «ανοιχτά» 14 προγράμματα για τον ιδιωτικό τομέα, τα οποία προκηρύχθηκαν κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) και συγκεκριμένα μεταξύ Μαρτίου 2016 και Ιουλίου 2019.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτούμενων θέσεων δεν «καλύφθηκε». Δηλαδή δεν υπήρξε η ανάλογη ζήτηση από τους ανέργους, έτσι ώστε να «καλυφθούν» όλες οι προσφερόμενες θέσεις και να απορροφηθεί ολόκληρη η προβλεπόμενη επιδότηση. Είναι γι΄αυτό το λόγο που το μεγαλύτερο μέρος των προβλεπομένων κονδυλίων δεν έχει διατεθεί για το σκοπό για τον οποίο προβλέφθηκε.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που η ίδια η διοίκηση του ΟΑΕΔ παρουσίασε πρόσφατα, πάνω από τις 55.000 επί συνόλου περίπου 96.000 επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης, έχουν μείνει «ακάλυπτες».

Δεδομένου ότι το ύψος των κονδυλίων που προβλεπόταν για τις 96.000 θέσεις ανερχόταν κοντά στα 800 εκατ. ευρώ, εκτιμάται από αρμόδιους κύκλους στελεχών του οργανισμού, πως περίπου 400 εκατ. ευρώ παραμένουν αδιάθετα.

Και αυτό την ώρα, που σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ (Οκτώβριος 2019), πάνω από 913.000 πολίτες είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον οργανισμό, εκ των οποίων πάνω από 843.000 αναζητούν εργασία.

Εν τούτοις, τα υπάρχοντα προγράμματα δεν φαίνεται να «ελκύουν» τους εν λόγω ανέργους ή ταυτόχρονα κάποια από αυτά να είναι μην είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως ο ΟΑΕΔ θα αφήσει τα για ορισμένο χρονικό διάστημα πχ 3- 4 μηνών το αργότερο, «ανοιχτά» και, έπειτα, θα τα κλείσει, δηλαδή δεν θα κάνει από εκεί και πέρα δεκτές τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Αμέσως, μετά, θα διαμορφώσει νέα προγράμματα, με «όχημα» τα αδιάθετα κονδύλια.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<