ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα αρχίζουν, τι έγινε στην επίσκεψη της Καραμεσίνη στο Ηράκλειο (VIDEO + PHOTOS)

ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα αρχίζουν, τι έγινε στην επίσκεψη της Καραμεσίνη στο Ηράκλειο (VIDEO + PHOTOS)

28 Σεπτεμβρίου 2018

Για τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα έκανε λόγο η Μαρία Καραμεσίνη, στο περιθώριο της επίσκεψής της στο Ηράκλειο και στο Δημαρχείο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ αναφέρθηκε στα προγράμματα που θα «τρέξουν» και συγκεκριμένα για τρία.

Το ένα πρόγραμμα αφορά την απασχόληση 5.500 άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 ως 29 ετών.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την πρωτοβουλία για τη «δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» και απευθύνεται σε πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους από την 1.1.2012 και μετά και οι οποίοι θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Οι επιχορηγήσεις κυμαίνονται από 12.000 ως 36.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης, με την οποία θα ξεκινήσει η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις, που αύξησαν τις «νέες θέσεις» εργασίας, δηλαδή, αύξησαν «καθαρά» την απασχόληση, στο διάστημα από 1 Ιουνίου 2017 μέχρι 31 Μαΐου 2018.

Υπεγράφη η παραχώρηση οικοπέδου του ΟΑΕΔ

Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου στη Λότζια, το παραχωρητήριο – χρησιδάνειο οικοπέδου 5.200 τετραγωνικών μέτρων, από τον ΟΑΕΔ προς τον Δήμο Ηρακλείου.

Την παραχώρηση (η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου), υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, παρουσία των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, των Αντιδημάρχων Στέλας Αρχοντάκη, Μαρίας Καναβάκη, Κώστα Βαρδαβά,, του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Μηνά Μαυροειδή κ.ά.

Η έκταση, η οποία βρίσκεται στην οδό Εμμανουήλ Ξάνθου, παραχωρείται στον Δήμο για 99 χρόνια, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Αικατερίνης.

Πρόκειται για μια διαδικασία που τελεσφόρησε μετά από συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, με την πολύτιμη αρωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης.

Μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η παραχώρηση του οικοπέδου στον Δήμο Ηρακλείου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για το προάστιο της Αγίας Αικατερίνης και όχι μόνο. Θέλω να ευχαριστήσω την διοικήτρια και το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ για την βοήθειά τους, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου που συνέβαλλαν ώστε να φτάσουμε στην σημερινή υπογραφή, τους βουλευτές Ηρακλείου για την στήριξη του αιτήματός μας, αλλά και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης κ. Μαυροειδή, ο οποίος δεν σταματά να μοχθεί καθημερινά για το καλό του προαστίου του».

ΟΑΕΔ: Νέα κοινωφελή εργασία και 2.300 προσλήψεις ανέργων, όλη η απόφαση

Η κ. Καραμεσίνη από την πλευρά της, εξέφρασε κι εκείνη την ικανοποίησή της για την υπογραφή του χρησιδανείου και συμπλήρωσε: «Η παραχώρηση χώρων που ανήκουν σε δημόσιους φορείς στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, είναι μια κεντρική επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας καθώς και της κυβέρνησης συνολικά».

Στη συνάντηση του Δημάρχου με την κ. Καραμεσίνη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της παραχώρησης στην ίδια περιοχή ακόμα ενός οικοπέδου του ΟΑΕΔ προς τον Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να ανεγερθούν σε αυτό, κτίρια τα οποία θα στεγάσουν Υπηρεσίες του Οργανισμού καθώς και Κοινωνικές Δομές της Αγίας Αικατερίνης. Διαπιστώθηκε κατ΄αρχήν συμφωνία και το θέμα αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<