Οι εργοδότες…βλέπουν έλλειμμα δεξιοτήτων στους υποψηφίους

Οι εργοδότες…βλέπουν έλλειμμα δεξιοτήτων στους υποψηφίους

7 Δεκεμβρίου 2018 0 σχόλια

Τουλάχιστον ένα μήνα χρειάζονται οι εταιρείες προκειμένου να εντοπίσουν τα κατάλληλα στελέχη που θα εντάξουν στο δυναμικό τους. Αυτό αποτυπώνεται σε έρευνα της Adecco Ελλάδας για την απασχολησιμότητα στη χώρα μας το 2018, που διεξάγεται για 4η συνεχόμενη χρονιά. Η έρευνα καταγράφει τη γνώμη των εργοδοτών για την αγορά εργασίας και διαπιστώνει ότι η πλειονότητά τους εκτιμά πως υπάρχει έλλειμμα δεξιοτήτων στους υποψηφίους σε σχέση με τις ικανότητες και τις δεξιότητες που απαιτούν οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών LMG σε συνεργασία με την H+K Strategies, για λογαριασμό της Adecco, και απευθύνθηκε στοχευμένα σε στελέχη που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία επιλογής προσωπικού.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο χρόνος αναζήτησης του ιδανικού στελέχους εξακολουθεί να ξεπερνάει τον ένα μήνα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει τους 3 μήνες.

Σύμφωνα με έρευνα, κατά την αναζήτηση υποψηφίων για τη στελέχωση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, διαπιστώθηκε έλλειμμα δεξιοτήτων σε όσους δήλωσαν ενδιαφέρον για τις θέσεις, σε σχέση με τις ικανότητες και τις δεξιότητες που αυτές απαιτούσαν.

Αναλυτικά, η έρευνα κατέγραψε τις τάσεις στην αναζήτηση προσωπικού για το 2018, καθώς και το «προφίλ» των υποψηφίων, όπως το περιγράφουν οι υπεύθυνοι επιλογής προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, σημειώνεται σημαντική αύξηση των εταιρειών που ενδιαφέρονταν να στελεχώσουν κάποιο τμήμα τους κατά την περίοδο διεξαγωγής της έρευνας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2017 (70%, δηλαδή πάνω από τα 2/3, τον Νοέμβριο του 2018 – 53% κατά την περίοδο διεξαγωγής της περσινής έρευνας).

Ο κατάλληλος υποψήφιος

Το ιδανικό προφίλ εργαζόμενου ππεριλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως εργασιακό ήθος (82% των επαγγελματιών συμφωνούν ότι είναι μια δεξιότητα απαραίτητη), ικανότητα εργασίας σε ομάδα (61%), επικοινωνιακές ικανότητες (57%) και ευελιξία/προσαρμοστικότητα (54%). Η ανάληψη πρωτοβουλιών είναι μια δεξιότητα η σημασία της οποίας φαίνεται να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο (ποσοστό 37% σε σύγκριση με ποσοστό 22% το 2017).

Οπως μάλιστα δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Adecco Ελλάδας Κ. Μυλωνάς, οι ραγδαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα καθιστούν την ελληνική αγορά ιδιαιτέρως ανταγωνιστική και γεμάτη προκλήσεις. Στο περιβάλλον αυτό, οι υποψήφιοι αλλά και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και να επενδύουν στην ανάπτυξη «ταλέντων», ώστε να αποκτούν ή να αναπτύσσουν τις απαραίτητες για τους εργοδότες δεξιότητες.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<