«Παγώνουν» οι προσλήψεις στο ΕΣΥ

«Παγώνουν» οι προσλήψεις στο ΕΣΥ

29 Μαΐου 2019

Παγώνουν» προσωρινά λόγω των εθνικών εκλογών οι προσλήψεις που είχαν προγραµµατιστεί στα δηµόσια νοσοκοµεία και γενικότερα στο ΕΣΥ, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσµα να υπάρχουν σηµαντικά κενά στο σύστηµα υγείας για τους επόµενους µήνες. Ειδικότερα, µε βάση τον εκλογικό νόµο, απαγορεύονται οι προσλήψεις κάθε είδους αλλά και οι εξελίξεις των υπαλλήλων το διάστηµα πριν από την κάλπη.

Ετσι, παρά τις σχετικές αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την ενίσχυση των δηµόσιων νοσοκοµείων, οι διαδικασίες δεν µπορούν να προχωρήσουν για τις επόµενες εβδοµάδες. Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και σύµφωνα µε την παρ. 1 του άρθρου 28 του Ν. 2190/1994, κατά το διάστηµα από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έως την ορκωµοσία της κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγµατος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισµό ή την πρόσληψη και οποιαδήποτε µεταβολή αναφερόµενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νοµικών προσώπων.

Ετσι παρά την έγκριση που έλαβαν από το Υπουργικό Συµβούλιο και γνωστοποιήθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι 902 θέσεις επικουρικών γιατρών (επί θητεία), αυτές δεν µπορούν να προχωρήσουν τον επόµενο µήνα. Η ηγεσία του υπουργείου ενέκρινε πρόσφατα την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευµένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ των Νοσοκοµείων και Γενικών Νοσοκοµείων – Κέντρων Υγείας ανά Υγειονοµική Περιφέρεια, ενώ οι αποφάσεις προκήρυξης πρέπει να γίνουν από τα νοσοκοµεία και τις Υγειονοµικές Περιφέρειες.

Αν η επόµενη κυβέρνηση συνεχίσει τη διαδικασία των προσλήψεων, οι γιατροί δεν αναµένεται να φτάσουν στα νοσοκοµεία πριν από το φθινόπωρο. Αλλωστε οι ενδιαφερόµενοι γιατροί που θα κληθούν να καλύψουν τις θέσεις θα πρέπει να περάσουν από τα Συµβούλια Κρίσεων των νοσοκοµείων, τα οποία δεν µπορούν να συνεδριάσουν πριν από τις εκλογές. Αγνωστο παραµένει τι θα γίνει µε το θέµα των 2.500 προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκοµεία για το 2019 σε µόνιµες θέσεις που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει εντός του έτους.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<