Παράταση κοινωφελούς: Δείτε τι προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε

Παράταση κοινωφελούς: Δείτε τι προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε

9 Ιουνίου 2019

Στην υπερψήφιση της τροπολογίας, με την οποία δίνεται παράταση για τέσσερις μήνες για τον α΄κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 30.333 εργαζόμενους και λήγει στις 10 Ιουνίου προχώρησε, όπως είναι γνωστό η Βουλή.

Δείτε το ισχύον απόσπασμα του νόμου, όπως πλέον διαμορφώνεται με την προσθήκη της Τροπολογίας (με επισήμανση η προσθήκη της νέας περίπτωσης Γ’):

« Επιτρέπεται η επέκταση τηςχρονικής διάρκειας των άνω προγραμμάτων στα οποία οι ωφελούμενοι απασχολούνται:

(α) για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας

(β) για τη λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή/και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή/και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, ΚΑΙ

(Γ) ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, με χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό, ή και από ιδίους πόρους του ΟΑΕΔ ή και από το Π.Δ.Ε. ή και από άλλους εθνικούς ή και άλλους πόρους. »

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Η διάταξη που κατατέθηκε και οι Συνοδευτικές Εκθέσεις αυτής δεν περιέχουν αναφορά του χρόνου της παράτασης.

Βάσει του ν.4152/2013 εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει το χρονικό διάστημα απασχόλησης.

Υπογραμμίζουμε πάντως ότι, βάσει της διατύπωσης του νομοθέτη, η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους 30.333 της συγκεκριμένης Δράσης, αλλά ανοίγει δυνατότητα γενικώς να παρατείνονται τα Προγράμματα Κοινωφελούς σε Δήμους και Περιφέρειες.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Κ. Μπάρκας. Όπως είπε ο κ. Μπάρκας, η τετράμηνη, αντί για της δίμηνης που είχε αρχικά ειπωθεί, δίνεται γιατί:

-Πρώτον για να μην υπάρχουν χρονικά κενά μεταξύ των δύο προγραμμάτων, καθώς, όπως τόνισε ο υφυπουργός,

συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία για τον β΄κύκλο της Κοινωφελούς, ο οποίος θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Οκτώβριο

-Να συμπέσει με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών Αρχών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε αυτή την κίνηση ανταποκρινόμενο σε 299 αιτήματα, κυρίως, δήμων αλλά και περιφερειών και, βεβαίως, των ίδιων των εργαζόμενων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<