Ρεπορτάζ: Θέμα ημερών η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ της κοινωφελούς εργασίας σε δήμους

Ρεπορτάζ: Θέμα ημερών η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ της κοινωφελούς εργασίας σε δήμους

6 Ιουλίου 2018 0 σχόλια

Σίριαλ έχει γίνει το εφετινό πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας σε δήμους της Ελλάδας, αλλά όπως όλα δείχνουν έχουμε μπει, πλέον, στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voucher Ergasia, είναι θέμα ημερών να γνωστοποιηθεί η σχετική προκήρυξη του προγράμματος ώστε να ξεκινήσουμε οι αιτήσεις, οι οποίες, όπως είναι γνωστό, θα είναι ηλεκτρονικές.

Οπως έχουμε τονίσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, η νέα κοινωφελής εργασία θα είναι 8μηνης διάρκειας και θα αφορά Περιφέρειες, Δήμους και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Οσον αφορά στις ειδικότητες, αυτές καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα. Από γενικών καθηκόντων, μηχανικούς και γεωπόνους, μέχρι δασκάλους, χειριστές Η/Υ, ακόμα και δημοσιογράφους!

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

> Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
> Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
> Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
> Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ
> Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
> Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
> Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Οπως έχει μάθει το Voucher Ergasia από αξιόπιστες πηγές, στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ υπήρχε το τελευταίο διάστημα οργασμός προετοιμασίας για αυτό το μεγάλο πρόγραμμα και πλέον είναι όλα έτοιμα για να βγει στον «αέρα», κάτι που περιμένουν με μεγάλη αγωνία χιλιάδες άνεργοι, αλλά και οι δήμοι που θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες τους, ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για οτιδήποτε νέο προκύψει αναφορικά με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το Voucher Ergasia θα σας ενημερώσει άμεσα με συνεχή ρεπορτάζ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<