Στο κυνήγι μιας θέσης στην Εκπαίδευση

Στο κυνήγι μιας θέσης στην Εκπαίδευση

19 Φεβρουαρίου 2020

Με φόντο μια θέση στο χώρο της Εκπαίδευσης, χιλιάδες είναι οι πολίτες που κυνηγούν το διορισμό τους σε κάποιο σχολείο.

Όπως αναφέρει στην «Πατρις» η αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας, κ. Στέλλα Μακρυγιαννάκη, μέχρι σήμερα έχουν περάσει το κατώφλι της Διεύθυνσης περίπου 1.400 καθηγητές. Η προθεσμία λήγει στις αρχές Μαρτίου και αναμένεται, συνολικά, οι υποψήφιοι από το Ηράκλειο να φτάσουν τους 2.000.

«Όσο οι μέρες περνάνε, η κίνηση είναι μεγαλύτερη. Όλοι τρέχουν την τελευταία στιγμή. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει συνωστισμός, αλλά έρχεται σίγουρα πολύς κόσμος στην υπηρεσία, έχουμε συνεχή ροή» αναφέρει η κ. Μακρυγιαννάκη.

Ενδεικτικό του φόρτου εργασίας που υπάρχει είναι το γεγονός ότι πέντε υπάλληλοι της Διεύθυνσης απασχολούνται αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό, να βοηθήσουν δηλαδή τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν τα χαρτιά τους και να συγκεντρώνουν τα δικαιολογητικά τους. Η κ. Μακρυγιαννάκη αναφέρει πως σε περίπτωση που αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εκπαιδευτικών που προσέρχονται στην υπηρεσία, τότε θα κληθούν περισσότεροι υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι της 2ΓΕ/2019 προκήρυξης έχουν περιθώριο υποβολής δικαιολογητικών έως και την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Είχε προηγηθεί η ίδια διαδικασία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ έφτασαν τις 37.927.

Δεδομένου ότι ορισμένοι υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν θέσεις διαφορετικών κλάδων – ειδικοτήτων, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανήλθε σε 40.309.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Κωνσταντίνο Θεοφάνους, από την υπηρεσία πέρασαν περίπου 1.550 εκπαιδευτικοί. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση είχε κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας, ενώ για την εξυπηρέτησή τους είχαν… επιταχθεί περίπου δώδεκα υπάλληλοι.

Η νέα προκήρυξη

Στον «αέρα» είναι εξάλλου ήδη η πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης για την υποβολή δικαιολογητικών στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΓT/2020 (ΦΕΚ 3/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/7-2-2020) και 2ΓΔ/2020 (ΦΕΚ 2/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/5-2-2020) Προκηρύξεων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.

Αναλυτικά, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με την με αριθμ. 23138/Ε1/17-02-2020 (ΑΔΑ: 6ΤΥ446ΜΤΛΗ-7ΩΚ) πρόσκληση, καλούνται οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

α) κλάδων ΤΕ01, ΤΕ02 και ΤΕ16, στο πλαίσιο της με αριθμ. 1ΓΤ/2020 Προκήρυξης (ΦΕΚ 3/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/7-2-2020) «Για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Τ.Ε.» και

β) κλάδων ΔΕ01 και ΔΕ02, στο πλαίσιο της με αριθμ. 2ΓΔ/2020 Προκήρυξης (ΦΕΚ 2/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/5-2-2020) «Για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Δ.Ε.» να υποβάλουν, εντός της οριζόμενης προθεσμίας, τα δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύονται τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα/κριτήρια/ιδιότητες, που επικαλούνται, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας στους αξιολογικούς Πίνακες Α’ Γενικής Εκπαίδευσης του ΚΕΦ. Ε΄ του ν. 4589/2019 (Α΄ 13).

Οι προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών ορίζονται από  χθες έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<