Τα προγράμματα που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

Τα προγράμματα που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

7 Μαΐου 2018 0 σχόλια

Προγράμματα που θα βοηθήσουν κυρίως αυτοαπασχολούμενους και νέους, ανακοίνωσε πρόσφατα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, προκειμένου να ανακουφιστούν όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, αφού στη Μαγνησία το ποσοστό των ανέργων το 2017 ήταν 25.9% ποσοστό, όπως η ίδια παραδέχθηκε, πολύ υψηλό.

Το πρώτο πρόγραμμα θα απευθύνεται σε ανέργους πτυχιούχους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και νέους με απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου και θα «σπάσει» σε δύο υποπρογράμματα. Το πρώτο υποπρόγραμμα θα αφορά 10.000 ωφελούμενους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 18-29 ετών και θα προβλέπει την επιχορήγηση κατά 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων για κάθε θέση εργασίας. Ο ωφελούμενος πτυχιούχος θα προσλαμβάνεται για ένα χρόνο με την υποχρέωση της επιχείρησης να τον διατηρεί στην εργασία του για άλλους τουλάχιστον τρεις μήνες.

Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ των οποίων θα εγκριθεί η πρόσληψη σε επιχορηγούμενες από τον ΟΑΕΔ ιδιωτικές η κοινωνικού χαρακτήρα επιχειρήσεις θα απασχοληθούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και θα αμείβονται με 500 ευρώ το μήνα εάν είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και 400 ευρώ εάν είναι κάτω των 25 ετών.

Το δεύτερο υποπρόγραμμα θα απευθύνεται σε αποφοίτους Γυμνασίου η Λυκείου και σε αυτό θα απασχοληθούν πιλοτικά 4.500 άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.Θα απασχοληθούν σε 10 κλάδους όπου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες δεξιότητες για τουλάχιστον 12 μήνες με παράταση για κατάρτηση άλλους 6 μήνες.

Πρόκειται για πρόγραμμα επιδότησης περίπου 2.500 αυτοαπασχολούμενων οι οποίοι μετά από έγκριση των επιχειρηματικών τους προτάσεων, θα επιχορηγηθούν με 15-20.000 ευρώ για να ανοίξουν δική τους επιχείρηση. Μάλιστα θα στηριχθούν συμβουλευτικά από συμβούλους του ΟΑΕΔ, αναφορικά με την επιλογή και τις ανάγκες της επιχείρησής τους.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<