«Διπλασιάστηκαν οι τουρίστες στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία»

«Διπλασιάστηκαν οι τουρίστες στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία»

5 Ιανουαρίου 2019 0 σχόλια

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6, ανέφερε πως στη χώρα μας έρχονται πλέον 32 με 33 εκατομμύρια επισκέπτες.

Σημείωσε ότι ο τουρισμός είναι σε ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια και έτσι το στοίχημα, πλέον, είναι διατηρηθεί η χώρα στην υψηλή θέση που κατέχει. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις ευνόησαν τη χώρα και έθεσαν εκτός τους τουριστικούς γείτονες, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως από πέρυσι η Τουρκία ανακάμπτει.

Τόνισε την ανάγκη υποδομών και πρόσθεσε ότι ο κλάδος έχει τον μεγαλύτερο ΦΠΑ από τις υπόλοιπες ανταγωνιστικές χώρες, γεγονός που καθιστά το ελληνικό τουριστικό προϊόν ακριβότερο. Συγκεκριμένα, όπως είπε, στην Ελλάδα ο ΦΠΑ βρίσκεται στο 17%, ενώ στους αναταγωνιστές στο 10%.

Για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (airbnb) πρότεινε να ακολουθήσει η χώρα το παράδειγμα άλλων χωρών, θέτοντας κανόνες και ρυθμίζοντας το τοπίο κυρίως για την είσπραξη φόρων από το κράτος. «Μια πρώτη αρχή έγινε, αλλά μένουν πολλά ακόμη επί του θέματος» κατέληξε.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<