Ακατάλληλες για κολύμβηση πάνω από 18 ελληνικές παραλίες που πήραν «Γαλάζια Σημαία»

Ακατάλληλες για κολύμβηση πάνω από 18 ελληνικές παραλίες που πήραν «Γαλάζια Σημαία»

12 Ιουνίου 2019

Στοιχεία που αμφισβητούν ευθέως την αξιοπιστία του θεσμού της «Γαλάζιας Σημαίας», σε ό,τι αφορά την ποιότητα των νερών στις ελληνικές παραλίες, έχει στη διάθεσή του το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει 40 χρόνια «ζωής» και αδιάλειπτης δράσης για την προστασία του Περιβάλλοντος.


Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, για τη βράβευση με «Γαλάζια Σημαία» υπάρχουν 20 προϋποθέσεις -που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν τις υποδομές- εκ των οποίων μόλις μία είναι η ποιότητα των υδάτων.

Οπως εξηγεί στο iefimerida ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Χημικός – Γεωλόγος, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, είναι ενδεικτικό ότι για τις «Γαλάζιες Σημαίες» του 2018, χρησιμοποιήθηκαν αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων που έγιναν το… 2017.

powered by Rubicon Project
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ανάμεσα στις παραλίες που διακρίθηκαν με «Γαλάζια Σημαία» το 2018, περίπου 60 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση από τις μετρήσεις που έκανε το ΠΑΚΟΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, οι περισσότερες εξ αυτών των παραλιών τελικά αφαιρέθηκαν από την αμφιλεγόμενη λίστα με τις «Γαλάζιες Σημαίες».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<