Εκτινάχθηκαν τα ενοίκια λόγω Airbnb

Εκτινάχθηκαν τα ενοίκια λόγω Airbnb

13 Απριλίου 2019 0 σχόλια

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb και HomeAway, έχουν παρασύρει ανοδικά τα ενοίκια, όχι μόνο στις δημοφιλείς συνοικίες, αλλά και στις πέριξ αυτών.

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος τόσο στην πλατεία Αμερικής, όσο και στην πλατεία Αττικής, τα ενοικιαστήρια ξεκινούν από τα τέσσερα ευρώ το τετραγωνικό για να φτάσουν έως και τα επτά ευρώ ανά τ/μ. Ένα μέσο διαμέρισμα, από 70 τ/μ έως 95 τ/μ , 1ου ορόφου, στις επίμαχες συνοικίες μπορεί να μισθώνεται έως και 660 ευρώ το μήνα. Τέτοιες τιμές είχαν να δουν οι ιδιοκτήτες από την προ κρίσης εποχή.

Εξίσου ανοδική είναι η πορεία των μισθωμάτων και στις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας.

Σύμφωνα με την έρευνα, σπίτια άνω της 15ετίας που πέρυσι προσφέρονταν με ενοίκιο από τα τέσσερα ευρώ ανά τ/μ, τώρα έχουν καπέλο κοντά στα δύο ευρώ ανά τ/μ. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Βύρωνας, που πέρυσι τα ενοίκια κυμαίνονταν κοντά στα τέσσερα έως έξι ευρώ ανά τ/μ, σήμερα διατίθενται από έξι έως οκτώ ευρώ ανά τ/μ. Το ίδιο ισχύει και για τον Γέρακα.

Σε περίπτωση που οι ενοικιαστές επιθυμούν ένα καινούργιο σπίτι, τότε θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, που για τις παραπάνω περιοχές μπορεί να φτάσει και τα εννέα ευρώ ανά τ/μ.

Τσιμπημένα είναι τα ενοικιαστήρια και στην περιφέρεια σε σύγκριση με το 2018, ωστόσο οι μεσίτες επισημαίνουν ότι παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<