Έρχονται φόροι διαμονής στα Ξενοδοχεία

Έρχονται φόροι διαμονής στα Ξενοδοχεία

19 Ιανουαρίου 2018

Τροπολογία σχετικά με το φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Από την πρώτη Ιανουαρίου του 2018 πρόκειται να τεθεί σε ισχύ ο φόρος διαμονής ανά διανυκτέρευση και θα κυμαίνεται από 0,50 έως 4 ευρώ. Η τροπολογία ορίζει πως ο φόρος διαμονής βαρύνει τον διαμένοντα σε κάθε περίπτωση μετά τη διαμονή του στο κατάλυμα και πριν να αναχωρήσει από αυτό, με έκδοση σχετικού παραστατικού.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η απόδοση του φόρου γίνεται από την επιχείρηση στη Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις, , μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.

Αναλυτικά σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, 1-2 αστέρων, ο φόρος πρόκειται να είναι 50 λεπτά ανά διανυκτέρευση, για 3 αστέρια ανεβαίνει σε 1,5 ευρώ, για 4 αστέρια σε 3 ευρώ ενώ  για 5 αστέρια σε 4 ευρώ. Στα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, ο φόρος διαμονής θα είναι  ενιαίος στα 50 λεπτά ανά διανυκτέρευση.

Σχετικά με την είσπραξη του φόρου διαμονής  οι επιχειρήσεις εκδίδουν ειδικά στοιχεία-αποδείξεις είσπραξης, τα οποία δεν θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Επίσης στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι θα εκδοθεί απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή, με την οποία θα ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<