Έτοιμο μέχρι το τέλος Ιουνίου το μητρώο για ακίνητα Airbnb

Έτοιμο μέχρι το τέλος Ιουνίου το μητρώο για ακίνητα Airbnb

14 Ιουνίου 2018 0 σχόλια

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα είναι έτοιμο το μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής (πλατφόρμες τύπου Airbnb), όπως επισήμανε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, στη διάρκεια ομιλίας του στην πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ, με θέμα «Με το βλέμμα στο 2025-Στρατηγικός Διάλογος», που πραγματοποιείται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισήμανε ο Γιώργος Πιτσιλής, «είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων με τις πλατφόρμες, τύπου Airbnb, αλλά και τις εθνικές, για το θέμα των στοιχείων, και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, θα είναι έτοιμο το μητρώο, στο οποίο θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής να καταχωρούν τα στοιχεία τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου».

Κατά τον κ.Πιτσιλή, η πίεση που ασκείται ευρύτερα σε τέτοιες πλατφόρμες για την παροχή στοιχείων φαίνεται να αποδίδει και στο πλαίσιο αυτό, απευθυνόμενος στους επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ, ζήτησε να υπάρξει κοινή συνεννόηση, ώστε να ασκηθεί ακόμη πιο έντονη και στοχευόμενη πίεση και έτσι σε κοινή γραμμή, να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα ευνοήσει το σύνολο.

Κατά την ομιλία του ο κ. Πιτσιλής υπογράμμισε την ανάγκη για στενότερο διάλογο και συνεργασία μεταξύ των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ, έτσι ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και σημείωσε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε πλέον να λειτουργούμε απομονωμένος ο ένας από τον άλλο, παρά τα διαφορετικά φορολογικά συστήματα που έχει κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ. Οι πολίτες και οι ηγεσίες περιμένουν περισσότερη δουλειά από εμάς».

Στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης, ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ότι οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν το πώς θα πετύχουν βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ τους και ενίσχυσης της συνεργασίας τους για την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ πρόσθεσε πως θα συζητηθούν οι αλλαγές που έπονται, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής, του δημογραφικού και της ανάπτυξης της τεχνολογίας, που εξελίσσεται πλέον με γεωμετρική πρόοδο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<