«Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη για την παύση πληρωμών στον τομέα του τουρισμού»

«Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη για την παύση πληρωμών στον τομέα του τουρισμού»

24 Νοεμβρίου 2020

Με αφορμή τις απαράδεκτες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξόφληση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την TUI και τις αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις που αυτές επιφέρουν σε εργαζομένους, μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου, ο Βουλευτής ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της TUI για μερική αποπληρωμή των οφειλών της – μόλις έως το 25% σύμφωνα με δημοσιεύματα – εντός του 2020 και εξόφλησή τους από την άνοιξη του 2021 κι έπειτα, καταδικάζει σε οικονομική ασφυξία μεγάλο μέρος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, δημιουργεί αλυσιδωτά οικονομικά προβλήματα σε εργαζομένους και πλήθος άλλων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που εμπλέκονται στον τουριστικό κλάδο και μάλιστα έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη τουριστική περίοδο. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, με δεδομένη την προνομιακή μεταχείριση που επεφύλαξε στην εταιρεία το προηγούμενο διάστημα και τις, στα όρια του προκλητικού, επικίνδυνες αποφάσεις της που εξυπηρέτησαν τα μέγιστα τον τουριστικό κολοσσό, έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Γι’ αυτό και οφείλει να εξαντλήσει κάθε μέσο πολιτικής πίεσης προς την εταιρεία, έτσι ώστε να εξοφληθούν άμεσα, άπαντες και να απαντήσει στην σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση, την οποία και έχω συνυπογράψει».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<