ΙΝΣΕΤΕ: Αγγίζουν τα 2 δισ. τα έσοδα από τους τουρίστες 3ης ηλικίας

ΙΝΣΕΤΕ: Αγγίζουν τα 2 δισ. τα έσοδα από τους τουρίστες 3ης ηλικίας

15 Μαΐου 2018 0 σχόλια

Περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ ξόδεψαν οι τουρίστες τρίτης ηλικίας στη χώρα μας, το 2016, με βάση τα συμπεράσματα της μελέτης που έκανε γνωστά το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με θέμα «Προφίλ εισερχόμενου τουρισμού 3ης ηλικίας για διακοπές στην Ευρώπη».

Η μελέτη βασίζεται σε στοιχεία της IPK International, εταιρείας με εξειδίκευση στην έρευνα της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς των τουριστών. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν τα στοιχεία, το 2016 οι τουρίστες τρίτης ηλικίας, δηλαδή εκείνοι άνω των 65 ετών, πραγματοποίησαν 1.7 εκατομμύρια ταξίδια στην Ελλάδα, από τα οποία τα 6,1% έγιναν με κρουαζιέρα.

Την ίδια ώρα οι διανυκτερεύσεις έφτασαν τις 16,5 εκατ. ( 8,5% των τουριστών από κρουαζιέρα). Το 93% των επισκεπτών, το 93% των διανυκτερεύσεων και το 76% της δαπάνης προέρχονταν από ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το 7% των διανυκτερεύσεων και το 24% της δαπάνης από μη ευρωπαϊκές αγορές.

Με βάση λοιπόν τα συμπεράσματα της μελέτης, η χώρα μας αποτέλεσε τον 7ο πιο δημοφιλή προορισμό για τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τον 10ο δημοφιλέστερο προορισμό για τις μη ευρωπαϊκές αγορές.

Σημειώνεται ότι οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές της Ελλάδας ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο (404 χιλ.) η Γερμανία (336 χιλ.) και η Γαλλία (238 χιλ.). Στις εκτός Ευρώπης αγορές, οι ΗΠΑ καλύπτουν το 49% των μη ευρωπαϊκών ταξιδιών, το 58% των διανυκτερεύσεων και το 43% της δαπάνης.

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας