Κρήτη: Αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο και η εικόνα του Ηρακλείου

Κρήτη: Αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο και η εικόνα του Ηρακλείου

11 Απριλίου 2018

Αισιοδοξία επικρατεί στον τουριστικό κλάδο της Κρήτης για τη φετινή τουριστική περίοδο τα προμηνύματα της οποίας ήδη έχουν ξεκινήσει να φτάνουν τόσο στα γραφεία πρακτόρευσης όσο και στις λίστες κρατήσεων και προ-κρατήσεων στις τουριστικές μονάδες αλλά και στις οικίες που ενοικιάζονται μέσω γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η αισιοδοξία έχει μεταφερθεί και στον εμπορικό κόσμο δεδομένης και της κίνησης που υπήρξε κατά τις ημέρες του Πάσχα τόσο από πλευράς αφίξεων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όσο και των κρουαζιερόπλοιων που έφτασαν στα λιμάνια της Κρήτης. Οι έμποροι δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες και τουρίστες ενώ τα έργα σε κεντρικά σημεία των αστικών κέντρων, όπως το Ηράκλειο, βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο αφενός τον περαιτέρω εξωραϊσμό των δημόσιων χώρων αφετέρου την καλύτερη οργάνωση του αστικού ιστού για θέματα κίνησης, φιλοξενίας, πάρκινγκ και της γενικότερης εικόνας.

Στο Ηράκλειο ξεκίνησε και η τοποθέτηση 372 νέων κάδων απορριμμάτων. Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια του δήμου στο πλαίσιο της ανανέωσης του εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας με στόχο την ενίσχυση του δικτύου εντός των τειχών, και τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας του Ηρακλείου. Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης επισημαίνει: «Παράλληλα με την ευρεία ανανέωση του στόλου των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, τις παρεμβάσεις μας στο Αμαξοστάσιο, τα μεγάλα έργα και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αξιοποιεί ο δήμος μας, συνεχίζουμε και το πρόγραμμα ανανέωσης του εξοπλισμού μας, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας και να κάνουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων πιο λειτουργική και γρήγορη… Παράλληλα θα ήθελα να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας, πως αν όλοι μας προσέχουμε λίγο παραπάνω, η πόλη θα διατηρηθεί καθαρή».

Στον «οίστρο» προετοιμασιών για την τουριστική περίοδο εντάσσονται και όλα όσα συμβαίνουν στο αεροδρόμιου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με τους νέους χώρους του ανακαινισμένου τμήματος και τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου, καθώς και με την επέκτασή του να δίνουν μία ενθαρρυντική προοπτική για τα τουριστικά δεδομένα.

Σχετικά με το αεροδρόμιο και τις παρεμβάσεις αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των 26 στρεμμάτων της πρώην 126 Σ.Μ., τα οποία πρόσφατα παραχωρήθηκαν από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου, προορίζονται για τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης και βοηθητικών εγκαταστάσεων του αερολιμένα, κάτι που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την λειτουργικότητά του. Πρόκειται για μία παρέμβαση στους χώρους του αεροδρομίου συμπληρωματική στις υπόλοιπες παρεμβάσεις και έργα που ενισχύουν τη λειτουργικότητα αλλά και την διεθνή εικόνα του, η οποία σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό «αναβαθμίζει ουσιαστικά το αεροδρόμιο, την εικόνα σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ελλάδας και που εμείς τη θεωρούσαμε εξαιρετικά κρίσιμη για τον τουρισμό της πόλης».

Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<