«Τσουνάμι» εξελίξεων από την χρεοκοπία της Thomas Cook (VIDEO)

«Τσουνάμι» εξελίξεων από την χρεοκοπία της Thomas Cook (VIDEO)

23 Σεπτεμβρίου 2019

Μαύρη» Δευτέρα ξημέρωσε για την ταξιδιωτική βιομηχανία και τον ελληνικό Τουρισμό, καθώς τα ξημερώματα και μόλις προσγειώθηκε το τελευταίο αεροσκάφος του Thomas Cook, η διοίκηση ανακοίνωσε την χρεωκοπία της αρχαιότερης ταξιδιωτικής εταιρίας στον κόσμο.

Η εταιρεία άφησε δισεκατομμύρια σε χρέη, περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους στο δρόμο, βαριά σύννεφα στον ελληνικό Τουρισμό και περισσότερους από 600.000 τουρίστες που πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Κρήτη και τίθεται θέμα επιστροφής στις χώρες διαμονής τους, προβληματισμός υπάρχει και για τα συμβόλαια και τις συνεργασίες της εταιρείας, που φτάνουν στο Ηράκλειο στο 80% των ξενοδοχείων, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.


Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1841 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 21.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο. Στο σύνολό τους κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αφού δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή εάν υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές να προσπαθήσουν να «αναστήσουν» την εταιρεία, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, μετά την πτώχευση.

Η εταιρεία διαχειρίζεται ξενοδοχεία, θέρετρα και μία αεροπορική εταιρεία, ενώ κλείνει πακέτα διακοπών συνεργαζόμενη με άλλες αλυσίδες ξενοδοχείων, εξυπηρετώντας συνολικά 19 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως σε 16 χώρες. Αυτή τη στιγμή 600.000 πελάτες της βρίσκονται σε προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων 150.000 Βρετανών. Χιλιάδες και οι προμηθευτές της που δεν γνωρίζουν προς το παρόν πώς θα καλυφθούν τα «φέσια».

Αν και το 2018 είχε έσοδα ύψους 9,6 δισ. λιρών (περίπου 11 δισ. ευρώ), βαρύνεται επίσης με χρέος ύψους 1,7 δισ. λιρών.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι περίπου 50.000 τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι είναι από τη Βρετανία και επομένως θα εξυπηρετηθούν από την βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία και θα πληρώσει και τη διαμονή τους. Σε ό,τι αφορά άλλες υποχρεώσεις της εταιρείας, εφόσον δεν καλύπτονται από ασφαλιστικές εταιρείες, θα πρέπει να ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr, cretalive.gr


Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<