Επιστολή Κεγκέρογλου για τις ελάχιστες θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Κρήτη

Επιστολή Κεγκέρογλου για τις ελάχιστες θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Κρήτη

11 Μαρτίου 2019

Το λόγο για τον οποίοι οι δήμοι της Κρήτης αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, ζητά να μάθει ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου απέστειλε επιστολή στα Υπουργεία Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης, στην οποία ζητά να μάθει αν θα προκηρυχθούν νέες θέσεις, αφού η ζήτηση στο νησί είναι πολύ μεγάλη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, έχει αποδειχθεί χρήσιμο για Δήμους, Περιφέρειες αλλά και δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να υλοποιούνται απαραίτητες δράσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την πραγματοποίηση τοπικού έργου.

Στις 08/03/2019 προκηρύχθηκε από τον ΟΑΕΔ νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 8.933 θέσεις από τις οποίες προβλέπονται για την Κρήτη μόνο 7 (2 για Χανιά και 5 για Ηράκλειο) γεγονός που εγείρει θύελλα αντιδράσεων από τους φορείς, αλλά ιδιαίτερα από τους ανέργους του νησιού.

Επειδή αποκλείονται όλοι οι Δήμοι της Κρήτης και δεν έχουν καν το δικαίωμα υποβολής αίτησης (χωρίς αιτιολόγηση) οι άνεργοι, μακροχρόνιοι κλπ ενώ έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και εμπίπτουν στα ίδια κριτήρια

Ερωτάστε κ.κ Υπουργοί

1. Γιατί αποκλείσατε την Κρήτη, ενώ υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και αιτήματα από Δήμους, Περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες?
2. Προτίθεστε άμεσα να αλλάξετε την επιλογή σας και να προκηρύξετε θέσεις κοινωφελούς εργασίας και για την Κρήτη?

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<