Κατάρτιση Κοινωφελούς Εργασίας: Δόθηκε παράταση μέχρι τις 16/10

Κατάρτιση Κοινωφελούς Εργασίας: Δόθηκε παράταση μέχρι τις 16/10

9 Οκτωβρίου 2017

Παράταση Ενεργοποίησης Επιταγών Κατάρτισης – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Δήμους, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων».

Οπως γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα, δόθηκε παράταση για την κατάρτιση των ωφελουμένων στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα στους Δήμους, η προθεσμία της οποίας έληγε στις 11 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Υπηρεσία μας, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη υλοποίηση της δράσης «Κατάρτιση Ωφελουμένων στο πλαίσιο της πράξης Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Δήμους, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων» αποφασίζει, δυνάμει του Κεφαλαίου 6.2.3, την παράταση της προθεσμίας ενεργοποίησης των επιταγών των ωφελουμένων από την 11/10/2017 έως και την 16/10/2017 και ώρα 11.59μ.μ».

Παρά τη σχετική παράταση που δόθηκε μέχρι τις 16 του τρέχοντος μήνα, καλό θα ήταν οι ωφελούμενοι να σπεύσουν στα ΚΕΚ ώστε να υπογράψουν τη σύμβαση και να μπουν στα σχετικά τμήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν επισκεφτούν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης τελευταία στιγμή, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην βρουν τμήματα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Καθυστέρηση των αρμόδιων υπηρεσιών στο να δημοσιοποιήσουν το μητρώο κατάρτισης, ήταν πολύ μεγάλη, αφού σύμφωνα με την πρόσκληση θα έπρεπε η κατάρτιση να ξεκινήσει μετά το τέλος του 2ου μήνα εργασίας των ωφελούμενων. Γι αυτό το λόγο μετά από διευκρινιστική ανακοίνωση των αρμοδίων, τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Παρασκευή, αλλά πριν το τέλος του οχτάμηνου εργασίας των ωφελούμενων θα σταματήσουν κάποιες μέρες να προσέρχονται στους Δήμους και θα εκπαιδεύονται κάθε μέρα μέχρι να συμπληρωθούν οι 120 ώρες κατάρτισης.

Το Μητρώο Ωφελουμένων της πρόσκλησης «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Δήμους, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων»» μπορείτε να το δείτε εδώ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

1 Σχόλιο έως τώρα

Ξεκινήστε μια συζήτηση

<