Κοινωφελής εργασία: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο νέο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί

Κοινωφελής εργασία: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο νέο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί

3 Σεπτεμβρίου 2019

Μεγάλες αλλαγές προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης στα προγράμματα Κοινωφελούς απασχόλησης του ΟΑΕΔ, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής. 

Η κοινωφελής εργασία θα συνεχιστεί (αδιάλειπτα) και υπό τη νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ «αλλά με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικό σχεδιασμό»

Τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα επικεντρώνονται σε »ομάδες» ανέργων και θα εστιάζουν σε ειδικά κριτήρια δεξιοτήτων των υποψηφίων. Θεσπίζεται σύστημα επαναξιολόγησης των πολιτικών και των επιπτώσεων που είχαν οι δράσεις στην αγορά εργασίας. Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι δίνονταν χρήματα στους εργαζόμενους για να βρίσκουν μια δουλειά η οποία δεν αντιστοιχούσε ούτε στη δεξιότητα τους ούτε όταν τέλειωναν αυτή την περίοδο ενασχόλησης, εκεί που ήταν, έπαιρναν κάποια δεξιότητα που θα τους συνόδευε.

Αποκέντρωση: Δημιουργείται αποκεντρωμένο σύστημα δράσεων που θα είναι άμεσα διασυνδεδεμένο με τις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας και των επιχειρήσεων

Από την πλευρά του, ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπυρίδων Πρωτοψάλτης, εστίασε στην ανάγκη εξάλειψης της αναντιστοιχίας μεταξύ των δεξιοτήτων και των προσόντων που θα διαθέτουν οι αναζητούντες εργασία και αυτών που απαιτούνται για την επαρκή κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης έκανε λόγο για ένα σύστημα διαμεσολάβησης, δηλαδή, μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας όπου χρειάζεται συστηματική και στενότερη συνεργασία με τους εργοδότες, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, προσανατολισμένο στις ανάγκες τους.

«Ο ΟΑΕΔ πρέπει να βρίσκει δουλειά σε όσους αναζητούν εργασία και να εγγυάται την προστασία των ανέργων από την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Συνάμα, όμως, πρέπει να συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών των εργοδοτών για καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Ο ΟΑΕΔ πρέπει να είναι Οργανισμός συνώνυμο της απασχόλησης» υπογράμμισε.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<