Θέμα Voucher Ergasia: Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «απορροφά» τους ωφελούμενους του «29-64»

Θέμα Voucher Ergasia: Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «απορροφά» τους ωφελούμενους του «29-64»

16 Νοεμβρίου 2017

Το πρόβλημα με τους ωφελούμενους του «29-64» που έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν, λύνεται μέσω του νέου προγράμματος «30-49».

Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, θυμίζουμε:

Οι ωφελούμενοι του Voucher 29-64 που έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν στις εταιρείες που πραγματοποιούσαν την πρακτική τους άσκηση, βρίσκονται στον αέρα. Σύμφωνα με την πρόσκληση του περιβόητου προγράμματος… «επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη ωφελούμενου/ων μετά τη λήξη της συμμετοχής τους στη δράση δύναται να επιχορηγηθούν. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιχορήγησης θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δράσης».

Με λίγα λόγια, μόλις θα τελείωνε η πρακτική άσκηση θα δινόταν (με μελλοντική πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ) η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κρατήσουν τους ωφελούμενος και για άλλους 6 ή 12 μήνες.

Σε αυτή την περίπτωση, θα υπήρχε η δυνατότητα να καλυφθεί ένα μέρος του μισθολογικού κόστους των εταιρειών.

Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση και το «μπαλάκι» πήγαινε στον ΟΑΕΔ, μέχρι που γνωστοποιήθηκε το νέο πρόγραμμα «30-49», το οποίο αφορά και τους ωφελούμενους του «29-64»!

Στο νέο πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», μπορούν να ενταχθούν άνεργοι ηλικίας 30 έως 49 ετών εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας (1) ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής», που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο τη θεωρητική κατάρτιση όσο και την πρακτική άσκηση.

Οπερ σημαίνει, πως οι επικεφαλής έδωσαν μία… μέση λύση στο θέμα των ωφελουμένων του Voucher «29-64», τους οποίους εντάσσουν στο νέο πρόγραμμα, το «30-49».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε όλη την υπουργική απόφαση.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<