Την Παρασκευή βγαίνουν τα αποτελέσματα του Voucher 29-64

Την Παρασκευή βγαίνουν τα αποτελέσματα του Voucher 29-64

21 Φεβρουαρίου 2017

Την προσεχή Παρασκευή 24/2/2017 θα βγουν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων του επιδοτούμενου προγράμματος Voucher 29-64.

Μετά από 2 περίπου μήνες, από την ημερομηνία λήξης των αιτήσεων του Voucher 29-64, το Υπουργείο Εργασίας, ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν και θα εκδώσει επιτέλους τους πίνακες με τα αποτελέσματα. Ο Λόγος που υπήρχε αυτή η καθυστέρηση, ήταν για να διευθετηθούν μερικά ζητήματα, τα οποία από την πρόσκληση δεν είχαν ακριβώς καθοριστεί και φαινόταν ότι θα προκαλούσαν κάποια προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος.

Ένα από αυτά ήταν και ο καθορισμός της ακριβής διδακτέας ύλης ανά ειδικότητα, καθώς και τα ακριβή ΣΤΕΠ των καθηγητών που θα μπορούν να διδάξουν το κάθε μάθημα σε όλες τις ειδικότητες. Αναφερόμαστε στο κομμάτι της θεωρητικής κατάρτισης του προγράμματος το οποίο θα γίνει από τους παρόχους κατάρτισης (δηλαδή από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) που τηρούν τις προϋποθέσεις και συμμετέχουν στην δράση.

Επίσης καθορίστηκαν και τα ΣΤΑΚΟΔ των επιχειρήσεων που θα μπορούν να δεχτούν ωφελούμενος ανά ειδικότητα. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν θα είναι ελεύθερο, το να μπορεί να παίρνει κάποια επιχείρηση ωφελούμενο από οποιαδήποτε ειδικότητα, αλλά ανάλογα με το αντικείμενο της (αντίστοιχο ΚΑΔ ή ΣΤΑΚΟΔ) θα έχει το δικαίωμα να δεχτεί τους ωφελούμενους από συγκεκριμένες ειδικότητες θεωρητικής κατάρτισης.

Απ’ ότι φαίνεται, στο συγκεκριμένο Voucher πετάγονται έξω οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν με τις διευκρινιστικές αποφάσεις που πρόκειται να ανακοινωθούν.
Είναι βέβαια λίγο παράδοξο, στο πρώτο Voucher που βγήκε για τις ηλικίες άνω των 29 ετών, να μην μπορούν να δουλέψουν ως υπάλληλοι γραφείου αρκετοί ωφελούμενοι που δεν έχουν κλίση σε κάποιο τεχνικό επάγγελμα, αλλά θα πρέπει υποχρεωτικά να καταρτιστούν και να δουλέψουν κυρίως σε τεχνικές ή εξειδικευμένες ειδικότητες.

Αυτό το διάβασες; Χρήσιμες συμβουλές για τους ωφελούμενους του «29-64»

Σε αυτή την καθυστέρηση των 2 μηνών, καθορίστηκαν επίσης και άλλα ζητήματα, όπως πχ το ζήτημα του ελέγχου των δικαιολογητικών των ανέργων, απ’ τα οποία ένα μέρος θα ανατίθεται αρχικά στους παρόχους κατάρτισης και ένα μέρος όπως πχ το εκκαθαριστικό της εφορίας ή ο οποιοδήποτε άλλο στοιχείο μπορεί να διασταυρωθεί, θα ελέγχεται αυτόματα ηλεκτρονικά.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα ακολουθήσουν, όλες οι διαδικασίες συμβουλευτικής και σύζευξης από τους παρόχους κατάρτισης και θα βρεθεί η επιχείρηση πρακτικής άσκησης για κάθε ωφελούμενο. Οι επιτυχόντες του προγράμματος, θα πρέπει να επιλέξουν το Κέντρο Κατάρτισης της αρεσκείας τους και να προσέλθουν σε αυτό, ώστε να συμβουλευτούν για τη διαδικασία και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Θα ακολουθήσει η θεωρητική κατάρτιση η οποία θα κρατήσει περίπου ένα μήνα και έπειτα η πρακτική άσκηση στην επιλεγμένη επιχείρηση που θα κρατήσει περίπου 4-5 μήνες (5ΟΟ ώρες πρακτική).

Αυτό το διάβασες; Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς απαντά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους ωφελούμενους της Κοινωφελούς Εργασίας

Επιτέλους λοιπόν το πολύπαθο πρόγραμμα 29-64, που εδώ και 2 χρόνια έχει ανακοινωθεί, έχει ανασταλεί μια φορά, προκηρύχτηκε ξανά και πέρασε από 40 κύματα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες είναι έτοιμο να ξεκινήσει!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

1 Σχόλιο έως τώρα

Ξεκινήστε μια συζήτηση

<